Volledig scherm
© Photo News

Stijging van aantal besmettingen in Gooik op maandag 19 oktober

 1. Duizenden lichtgevende initiatieven dankzij #ZORGVOORLICHT. Kijk wie er in jouw gemeente licht geeft en doe zelf mee!

  Duizenden lichtgeven­de initiatie­ven dankzij #ZORGVOOR­LICHT. Kijk wie er in jouw gemeente licht geeft en doe zelf mee!

  Sinds de aankondiging van de lockdown, steekt Vlaanderen massaal het licht aan. Als teken van hoop en verbondenheid, met de tienduizenden zorgverleners die zich uit de naad werken en met iedereen die het nodig heeft. HLN en VTM NIEUWS worden overspoeld door een warme golf aan initiatieven, goed voor heel veel licht in donkere dagen. Doe ook mee en schrijf je hier in!
 2. N-VA Bever en Herne verzetten zich tegen bouw windturbines in Bassilly: “Onaanvaardbaar, de negatieve impact is te groot”
  PREMIUM
  Herne/Bever

  N-VA Bever en Herne verzetten zich tegen bouw windturbi­nes in Bassilly: “Onaan­vaard­baar, de negatieve impact is te groot”

  De aanvraag voor de bouw van vier windturbines langs de E429 in Silly lokt in Herne en Bever heel wat reactie uit. Heel wat inwoners en buurtcomités kwamen al in opstand. Nu uiten ook de N-VA afdelingen van Bever en Herne hun ongenoegen over het eventueel nieuwe project van Eoly. Meer over dit onderwerp vind je in ons dossier. “We vragen aan de gemeentebesturen van Herne en Bever om een negatief advies af te leveren”, klinkt het bij N-VA.
 3. Dieven aan de haal met 18 duiven: “Zaten enkele waardevolle prijsbeesten tussen”
  PREMIUM
  Nederhasselt

  Dieven aan de haal met 18 duiven: “Zaten enkele waardevol­le prijsbees­ten tussen”

  Dieven zijn er in de nacht van donderdag op vrijdag in geslaagd om 18 duiven te stelen bij Bert en Raoul Penne uit Nederhasselt. Het gaat vooral om kweekduiven die heel wat waarde hadden, maar ook om enkele duiven die al eerste prijzen behaald hebben bij wedstrijden in binnen- en buitenland. “Ze wisten ongetwijfeld welke dieren ze zochten, hun waarde loopt in de duizenden euro’s”, vertelt Bert.
 1. Op huizenjacht in… Dilbeek: “Ondanks alle grote villawijken toch écht een gemeente omringd door groen”
  PREMIUM
  Dilbeek

  Op huizen­jacht in… Dilbeek: “Ondanks alle grote villawij­ken toch écht een gemeente omringd door groen”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: Dilbeek, de grootste gemeente van het Pajottenland. Maar om in dit stuk van de Vlaamse Rand te kunnen wonen, moet je aardig wat spaarcenten neertellen.
 2. Michael Peetermans stelt kunstwerken van Nicolas Van Varenberg tentoon aan zijn raam: “Tijdens de coronacrisis moeten we ervoor zorgen dat we niet vergeten worden”
  PREMIUM
  Herne

  Michael Peetermans stelt kunstwer­ken van Nicolas Van Varenberg tentoon aan zijn raam: “Tijdens de coronacri­sis moeten we ervoor zorgen dat we niet vergeten worden”

  Michael Peetermans, een kunstenaar uit Herne, heeft enkele speciale kunstwerken kunnen bemachtigen. Hij heeft vijf kunstwerken Nicolas Van Varenberg, de zoon van Belgisch acteur Jean-Claude Van Damme tentoongesteld voor zijn raam. “Nicolas is een goede vriend, maar door mijn afwezigheid bij een expositie in Saint-Tropez zijn die kunstwerken bij mij beland op zijn vraag”, vertelt Michael. Die kunstwerken hangen nu voor zijn raam in Herne om in alle glorie te kunnen bewonderd worden door wandelaars. Wij brachten een bezoekje aan Michael zijn thuisatelier.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?