Simon De Boeck en Michel Doomst in het kantoor van de burgemeester.
Volledig scherm
PREMIUM
Simon De Boeck en Michel Doomst in het kantoor van de burgemeester. © Amber Gys

Simon De Boeck (40) neemt na 33 jaar burgemeesterssjerp over van Michel Doomst (67): “Ik zal hem nooit kunnen evenaren”

GooikMichel Doomst (67) gaf in oktober aan dat hij na 33 jaar zou stoppen als burgemeester van Gooik en is hiermee de langst zittende burgemeester van Vlaanderen. Vanaf 2022 gaat de sjerp naar zijn eerste schepen Simon De Boeck (40). In een exclusief dubbelinterview polsen we bij het duo naar hun band, verleden én toekomstvisie van de gemeente en vertelt Doomst ons zijn pensioenplannen. “Ik begeef me veel liever gewoon tussen de mensen dan iedereen een hand te schudden”, klinkt het bij De Boeck. 

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.