Sammy Mahdi helpt CD&V Gooik met leveringen take-away eetfestijn.
Volledig scherm
Sammy Mahdi helpt CD&V Gooik met leveringen take-away eetfestijn. © Amber Gys

Sammy Mahdi helpt CD&V Gooik met leveringen take-away eetfestijn

GooikHet CD&V eetfestijn in mei is vaak een vaste ‘eetstek’ voor heel wat Gooikenaren. Maar het coronavirus gooide zowel in 2020 als in 2021 roet in het eten waardoor het jaarlijks lenterestaurant geannuleerd moest worden. Dankzij de take-away versie van dit jaar werden toch nog 500 inwoners verwend met een maaltijd.

 1. ZWART PUNT. Eindelijk goed nieuws voor kruispunt N8 waar Frank (57) verongelukte: “De steenweg noemen ze niet voor niets de dodensteenweg”
  PREMIUM
  Roosdaal

  ZWART PUNT. Eindelijk goed nieuws voor kruispunt N8 waar Frank (57) verongeluk­te: “De steenweg noemen ze niet voor niets de dodensteen­weg”

  Ze durfde er lange tijd niet te passeren, omdat het ongeval van haar man telkens voorbijflitst. Sabine, echtgenote van Frank Eylenbosch (57) die in 2019 verongelukte op de N8 Ninoofsesteenweg. Meer bepaald op het kruispunt met de Ramerstraat, een zwart punt in onze regio. “Ik hoop dat het kruispunt snel onder handen wordt genomen en conflictvrije verkeerslichten krijgt”, aldus Sabine. En dat zal het geval zijn, maar wel pas in 2023.
 2. Vrijwilligers vaccinatiecentrum Zennevallei krijgen dan toch vergoeding: “We hebben hen meer dan ooit nodig in deze moeilijke maanden”
  Zennevallei

  Vrijwilli­gers vaccinatie­cen­trum Zenneval­lei krijgen dan toch vergoeding: “We hebben hen meer dan ooit nodig in deze moeilijke maanden”

  De tientallen vrijwilligers die het vaccinatiecentrum in Halle laten draaien krijgen een vergoeding. Verschillende onder hen vroegen om die vrijwilligersvergoeding maar tot nu toe wilde men daar in de Zennevallei niet van weten. “Nu de vaccinatiecampagne alweer een versnelling hoger schakelt lijkt het ons toch beter om de mensen te vergoeden”, aldus burgemeester Marc Snoeck (Vooruit) van Halle.
 1. Op deze plekjes maakt Sinterklaas dit jaar z'n intrede in het Pajottenland en de Ring
  PREMIUM
  Pajottenland/De Ring

  Op deze plekjes maakt Sinter­klaas dit jaar z'n intrede in het Pajotten­land en de Ring

  Binnenkort komen sint en piet weer aan in ons land. In afwachting van 6 december trekt de Goedheiligman van gemeente naar gemeente om tekeningen en brieven op te halen, ook in Leuven en het Hageland. Wij hadden een videocall met de grote kindervriend in Spanje en vroegen aan sinterklaas waar hij en zijn gevolg de komende weken op bezoek komen. Voorlopig staan onder andere Vilvoorde, Halle, Meise en Tervuren al op zijn programma. Hier vind je een overzicht van zijn belangrijkste afspraken.
 2. Barry Callebaut zal de grootste hebben: chocoladeproducent plant 200 meter hoge windturbine in Halle
  Play
  PREMIUM
  Halle

  Barry Callebaut zal de grootste hebben: chocolade­pro­du­cent plant 200 meter hoge windturbi­ne in Halle

  De windmolens van Colruyt (tot 150m) en de Sint-Martinusbasiliek (71m) domineren al jaren de skyline van Halle maar de nieuwe windturbine van chocoladefabrikant Barry Callebaut zet ze allemaal in de schaduw. De mastodont wordt liefst 200 meter hoog. “We mogen van de overheid geen kleinere windturbine bouwen”, klinkt het bij Barry Callebaut. Alles wat u moet weten over het hoogste bouwwerk ooit in Halle.