De brandweer kwam ter plaatse voor een controle.
Volledig scherm
De brandweer kwam ter plaatse voor een controle. © Tom Vierendeels

Rookontwikkeling in Oetingse kleuterschool

OetingenDe brandweerzone Vlaams-Brabant West heeft woensdagochtend een controle uitgevoerd in de dorpsschool van Oetingen. Daar werd rookontwikkeling opgemerkt, gelukkig nog voor de aankomst van de kleuters. De oorzaak lag bij een defecte verwarmingsinstallatie.

0 reacties

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Einde van een tijdperk: iconisch Goudkasteeltje verdwijnt onder de sloophamer

  Einde van een tijdperk: iconisch Goudkas­teel­tje verdwijnt onder de sloophamer

  De sloopwerken aan het iconische Goudkasteeltje in Buizingen zijn gestart. Het gebouw is namelijk vervallen en de sloophamer is de enige oplossing. Het was bijna zeventig jaar het woonhuis van ondernemer Pieter Van Cauwelaert en zijn gezin, en een ontmoetingsplek voor zijn vrienden, waaronder politici en artiesten zoals Will Tura. Het is bovendien ook de locatie waar zanger Will Tura in 1973 trouwde met zijn geliefde Jenny.
  Halle
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 1. Al zeker vijf jaar risico op vallende brokstukken, maar nu gaat restauratie toren Abdijkerk dan toch van start: “Kostprijs is intussen opgelopen tot 1,2 miljoen”
  PREMIUM

  Al zeker vijf jaar risico op vallende brokstuk­ken, maar nu gaat restaura­tie toren Abdijkerk dan toch van start: “Kostprijs is intussen opgelopen tot 1,2 miljoen”

  De toren van de Abdijkerk wordt eindelijk gerestaureerd. Er zijn al jaren plannen om de toren te restaureren, maar er werd gewacht op subsidies van de Vlaamse overheid. De toren wordt al vijf jaar beschermd met een omheining omdat er brokstukken naar beneden kunnen vallen. Omdat er nu pas van start kan worden gegaan met de werken, kost de restauratie al 400.000 euro meer.
  Ninove
 2. MOST WANTED. Félix Omoregie, vrouwenhandelaar voor de prostitutiebuurt: “Natúúrlijk ronselt hij in Nigeria nog volop meisjes”
  PREMIUM

  MOST WANTED. Félix Omoregie, vrouwenhan­de­laar voor de prostitu­tie­buurt: “Natúúrlijk ronselt hij in Nigeria nog volop meisjes”

  Voodoopraktijken, gedwongen abortussen en niets ontziend geweld. Mensenhandelaar Félix Omoregie heeft minstens zes – maar wellicht véél meer – Nigeriaanse vrouwen in de prostitutie gestort. “Ik werd tweemaal zwanger en moest even vaak een gedwongen abortus ondergaan.” Een portret en bloedstollende getuigenissen van slachtoffers over hoe Félix Omoregie te werk gaat, nog altijd trouwens.
  Brussel