Recensie: Restaurant Popelier (Gooik)
In de glooiende velden van het Pajottenland ligt De Popelier. Een voormalig café werd omgevormd tot een hip vleesrestaurant. Onze conclusie? Je betaalt wat euro’s meer, maar de gerechten zijn van een erg hoog niveau.
Delen per e-mail
In juli 2016 opende De Popelier zijn deuren. Het Gooiks vleesrestaurant staat bekend om zijn unieke ligging en kwalitatieve gerechten. Over het interieur kunnen we kort zijn: heel gezellig. Het restaurant heeft een modern jasje, de donkere tinten geven een aangename sfeer. We reserveren op zondagavond een tafeltje voor twee. Het restaurant zit niet afgeladen vol, waardoor de bediening de hele avond vlot gaat.
Voorgerecht
Starten doen we met een Gin Popelier, een gin op basis van citrusvruchten. Als hapje krijgen we een mousse van zalm met chorizo en een aardpeersoepje. Op beide hapjes is niets aan te merken. Een zeer goede opener van de avond. Als voorgerecht kiest mijn tafelgenote voor Sint-Jakobsnoten met zwarte pens (19 euro). Het gerecht is overgoten met een héérlijk botersausje. Als voorgerecht is het een echte voltreffer.
Ik neem een rundscarpaccio van Holstein (21 euro). Het gerijpte rundvlees heeft een erg volle smaak. Met een vleugje olijfolie en balsamico is de carpaccio een genot in de mond. Het Holstein-vlees is duidelijk van hogere kwaliteit dan de normale brasserie-carpaccio.
Hoofdgerecht
Voor het hoofdgerecht kiest mijn tafelgenote voor een van de paradepaardjes van De Popelier. Op de kaart is er keuze uit 7 gerechten met gerijpt vlees. Ze kiest voor een steak van Limousin-vlees (45 euro). De prijzen van gerijpt vlees liggen gevoelig hoger dan de normale vleesgerechten, maar dat is het zeker waard. Het Limousin-vlees heeft een ongekende malsheid en is erg sappig. Iedere hap vlees smelt gewoon in de mond. Ook de bijbehorende bearnaise is gemaakt volgens de regels van de kunst.
Ik neem een Rib-eye Black Angus (30 euro). En ook die is gewoon perfect klaargemaakt. Misschien een puntje van kritiek? Aan het vlees was er misschien iets te veel vet. Om volledig in de Pajotse sfeer te komen, neem ik een Geuze Boon (6 euro) bij het hoofdgerecht.
Ook het dessert stelt niet teleur. We kiezen voor een Peer Popelier (9,50 euro) - een peer bedrenkeld met suikerwater, met daarbij een bolletje ijs, chocolademousse en amandelschilfers. Als vleesrestaurant bewijst De Popelier dat ze ook op het vlak van desserts hun mannetje kunnen staan. De peer is erg lekker, maar misschien wel wat veel als afsluiter. Toch was dit een waardig slotstuk van een heerlijk menu.
Wie naar de Popelier gaat, betaalt iets meer dan in een normale brasserie, maar in de plaats krijg je de beste vleesgerechten voorgeschoteld. Ons oordeel? Een absolute aanrader.
Bediening: 8/10
Comfort: 7,5/10
Eten: 8,5/10
Vier sterren
Praktische info
Voorgerecht: van 15 euro tot 23 euro
Hoofdgerecht: van 25 euro tot 45 euro
Dessert: van 7 euro tot 10 euro
Restaurant Popelier
Populierenstraat 8, 1755 Gooik
Telefoon: 0477 18 19 51
Website: www.restaurantpopelier.be
Openingsuren
Donderdag: 18.30-21.30
Vrijdag: 12.00-14.30, 18.30-21.30
Zaterdag: 18.30-21.30
Zondag en maandag: 12.00-14.30, 18.30-21.30
Dinsdag en woensdag: gesloten
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
HLN Drive
Wat is het snelst: een elektrische wagen… of een elektrische step
In Drive zag je dit weekend een wel heel speciale uitdaging: de Audi e-tron Sportback nam het immers op tegen een elektrische step van het Duitse merk. Audi is trouwens niet het enige merk dat zich op de nieuwe mobiliteit richt. HLN Drive onderzocht het fenomeen. -
Hoe een smartwatch je kan helpen om fit te blijven
Wil jij ook wat meer sporten? Of je nu jong of minder jong bent, sportief of (nog) niet: een smartwatch is sowieso een handig hulpmiddel om bij te houden hoeveel kilometer je dagelijks aflegt en hoeveel calorieën je verbrandt. We geven een overzicht van de belangrijkste gezondheidsvoordelen. -
Gooik
Kesters koppel timmert eigen boekenruilkast in elkaar
De allereerste boekenruilkast in Gooik is een feit, en die staat in de Daalstraat in Kester. Bij de zelf in elkaar geknutselde opstelling kunnen alle passanten of buren een boek nemen om te lezen. Een boek in de plaats leggen mag, maar het is geen vereiste. -
-
Roosdaal
Pieter-Jan uit Lennik wint Roosdaalse Winterspeurtocht
Pieter-Jan Bosman uit Lennik heeft de Roosdaalse Winterspeurtocht gewonnen. De speurtocht werd georganiseerd als coronaproof alternatief voor de Zaklampenwandelzoektocht. Het schepencollege overhandigde een fiets aan de gelukkige winnaar uit Lennik. -
Multimedia
Begint je laptop vaak te blazen? Dit kan je eraan doen
Een laptop die gloeiend heet wordt of middenin een call begint te blazen is geen pretje. Onze techredacteur legt uit wat je daartegen kan doen en tipt enkele laptopkoelers. -
PREMIUMPajottenland
Eindelijk lente: onze reporter onthult de mooiste routes door het glooiend Pajottenland
Voelt u ook de lentekriebels bij de eerste lentezon? Het Laatste Nieuws trok voor u de wijde natuur in en stippelde de leukste wandel- en fietsroutes uit met bloemen en beestjes als rode draad. Kinderen of wandel- en fietsfanaten: iedereen vindt hier zijn gading. -
Ninove
Jaar cel voor Ninovieter die al voor vierde keer achter stuur kruipt zonder rijbewijs: “Moet nog tien keer voorkomen voor zelfde overtreding”
Redouan B. uit Ninove is door de politierechtbank in Aalst veroordeeld tot een jaar cel waarvan de helft met uitstel. De jongeman kroop al voor de vierde keer achter het stuur zonder rijbewijs. “Ik moet nog zeker tien keer verschijnen in andere rechtbanken over heel Vlaanderen voor dezelfde overtreding”, gaf B. toe.
1 reactie
johan Vandenschrieck