Mobiliteitsschepen Simon De Boeck (CD&V) en Kenneth Kieckens van Bike Maintenance.
Volledig scherm
Mobiliteitsschepen Simon De Boeck (CD&V) en Kenneth Kieckens van Bike Maintenance. © Tom Vierendeels

Pajotten nemen opnieuw massaal deel aan groepsaankoop voor elektrische fietsen

Gooik/Beersel/Halle/TernatZeven fietsenwinkels in Gooik, Beersel, Halle en Ternat hebben zaterdag de deuren geopend voor geïnteresseerden die gebruik willen maken van de groepsaankoop elektrische fietsen. Nieuw dit jaar is dat ook speed-pedelecs onder de groepsaankoop vallen. Maar door het gigantische succes omwille van corona is het soms wel maandenlang wachten op levering. 

0 reacties

 1. Onweer treft vooral Ternat, Asse, Lennik en Gooik: “Buren sloegen meteen handen in elkaar om water en modder weg te krijgen”
  Asse/Ternat/Lennik

  Onweer treft vooral Ternat, Asse, Lennik en Gooik: “Buren sloegen meteen handen in elkaar om water en modder weg te krijgen”

  Het onweer dat vrijdagochtend over ons land trok, heeft voornamelijk in de streek van Asse en Ternat lelijk huis gehouden. Ook de omgeving van Lennik en Gooik werd getroffen. De hevige regenval zette straten en kelders blank en veroorzaakte op verschillende plaatsen ook gevaarlijke modderstromen. De brandweerzone Vlaams-Brabant West verwerkte een tweehonderdtal oproepen.
 2. Volgens Stadsmonitor 2021 is aantal Hallenaren op de fiets gedaald met een derde: “Verrassend, want toch meer fietsers te zien in het straatbeeld”
  PREMIUM
  Halle

  Volgens Stadsmoni­tor 2021 is aantal Hallenaren op de fiets gedaald met een derde: “Verrassend, want toch meer fietsers te zien in het straat­beeld”

  De fiets is in Halle minder populair dan drie jaar geleden. Volgens de Stadsmonitor 2021 geeft amper 18 procent van de Hallenaren aan dat ze voor de fiets kiezen als vervoersmiddel. In 2017 was dat nog 28 procent. We zochten verklaringen bij stadsbestuur en Fietsersbond. “Er is nog werk aan de winkel maar de voorbije jaren werd het comfort voor fietsers wel al fors verbeterd”, zegt schepen van Mobiliteit Bram Vandenbroecke (Groen) die verrast reageert op het lage cijfer.
 1. Bestuurder gewond na klap tegen gevel van schuur in Lennik
  Play
  Lennik

  Bestuurder gewond na klap tegen gevel van schuur in Lennik

  Een bestuurder van een Citroën is dezenamiddag gewond geraakt bij een ongeval in de Kattestraat in Lennik. De man verloor omstreeks 14 uur de controle over het stuur toen hij richting Ninoofsesteenweg reed. Hij reed met zijn auto in op de gevel van een schuur. De hulpdiensten werden meteen verwittigd en de brandweerzone Vlaams-Brabant West kwam ook ter plaatse, net als een MUG-team en een ziekenwagen. De man was bij bewustzijn en kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend alvorens hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. De straat was na het ongeval een uur versperd.
 2. Lieven Baert (Halle-Gooik) zit nog met enkele vraagtekens: “De komende twee weken worden belangrijk”
  Futsal Eerste Nationale

  Lieven Baert (Hal­le-Gooi­k) zit nog met enkele vraagte­kens: “De komende twee weken worden belangrijk”

  Samen met Nederland was België het enige land in Europa waar de futsalcompetitie gedurende bijna anderhalf jaar werd stilgelegd. Gezien de gunstige coronaverwachtingen ziet het er sterk naar uit dat de activiteiten begin september eindelijk hervat zullen kunnen worden. Bij Halle-Gooik is men voorbereid, al blijven er momenteel nog enkele vragen onbeantwoord. Manager Lieven Baert overschouwt.