De positieve spreuken in het straatbeeld.
Volledig scherm
De positieve spreuken in het straatbeeld. © rv

Pajotse gemeenten nemen deel aan maand van de geestelijke gezondheid: “Positieve spreuken in het straatbeeld zorgen voor een oppepper”

GooikJaarlijks van 1 tot 10 oktober vindt de 10-daagse van de geestelijke gezondheid plaats. In het Pajottenland maken ze er een volledige maand van waarbij de gemeenten vooral willen sensibiliseren rond het taboe dat er nog altijd over bestaat. Iedereen kan deelnemen aan activiteiten waarbij veerkracht, zelfzorg en bewustwording centraal staan. “Het resultaat van een sterke samenwerking over de gemeentegrenzen heen”, klinkt het.

  1. Geen kerstmarkt in Lembeek dit jaar: “Organisatie is te duur tijdens deze crisis”
    Lembeek

    Geen kerstmarkt in Lembeek dit jaar: “Organisa­tie is te duur tijdens deze crisis”

    De jaarlijkse kerstmarkt op het Claesplein in Lembeek gaat dit jaar niet door. Die vindt normaal plaats het eerste weekend van december. Vorig jaar was er ook al geen kerstmarkt door corona. “In deze tijden is het budgettair erg moeilijk om een mooie kerstmarkt te organiseren”, zegt Filip Schoer die sinds 2017 het evenement organiseert. “Alle kosten zijn gestegen en ik vrees dat we de chalets moeilijk verhuurd krijgen want het is voor iedereen crisis.” Filip zette wel een grote tent om de wedstrijden van de Rode Duivels op het WK In Qatar op groot scherm uit te kunnen zenden op hetzelfde plein.