De omgeving zal dus regelmatig opnieuw lekker ruiken naar vers gebakken brood.
Volledig scherm
De omgeving zal dus regelmatig opnieuw lekker ruiken naar vers gebakken brood. © Amber Gys

Oude bakoven van Paddenbroek opnieuw in gebruik genomen

GooikHet voorbije jaar werd plattelandscentrum Paddenbroek in Gooik volledig vernieuwd. Een van de opvallendste elementen is de oude bakoven die half ingewerkt zit in de glazen constructie van Paddenbroek. De bakoven werd op de oorspronkelijke locatie volledig gerestaureerd zodat er opnieuw gebakken kan worden in Paddenbroek. Een eerste demonstratie hiervan zal doorgaan tijdens het grote openingsweekend van het plattelandscentrum op zondag 24 oktober.

 1. Van de intrede van Sinterklaas tot de pensenkermis van Don Bosco: vierde coronagolf heeft heel wat gevolgen voor evenementen in Halle
  PREMIUM
  Halle

  Van de intrede van Sinter­klaas tot de pensenker­mis van Don Bosco: vierde coronagolf heeft heel wat gevolgen voor evenemen­ten in Halle

  De organisatoren van Halle Schaatst gooien de handdoek in de ring. En ook heel wat andere activiteiten in Halle staan op de helling door de vierde coronagolf. Hoe maakt de sint zaterdag veilig zijn intrede? Kan de kerstmarkt in Lembeek doorgaan? En hoe zit het met de eindejaarsshopping in de binnenstad? Burgemeester Marc Snoeck (Vooruit) geeft een laatste stand van zaken.
 2. Edouard (47) bundelt unieke coronaproof feestconcepten voor thuis in boek: “Een après-ski, Saint-Tropez of Vikingavond. Alles is mogelijk”
  PREMIUM
  Dilbeek

  Edouard (47) bundelt unieke corona­proof feestcon­cep­ten voor thuis in boek: “Een après-ski, Saint-Tro­pez of Viking­avond. Alles is mogelijk”

  Eventmanager Edouard Devos (aka Edvardsson The Viking in het eventwereldje) uit Dilbeek heeft voor dit eindejaar een gat in de markt gevonden. Met zijn boek ‘Life is too Exciting for boring Dinner Parties’ toont hij hoe je de -vaak ietwat saaie- familiefeesten om kan toveren tot originele en hilarische concepten. Aan de hand van muziek, kledij en decoratie legt hij je stap voor stap uit hoe je op 25 manieren jouw feest helemaal themaklaar maakt. “Van poepsjiek tot knotsgek met spullen uit de kringloopwinkel”, legt hij ons enthousiast zijn plan uit.
 3. Van schilderijen en keramiek in Dilbeek tot de Oriënt-Express in Schaarbeek: 6 toptentoonstellingen in Brussel en de Rand
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van schilderij­en en keramiek in Dilbeek tot de Oriënt-Express in Schaarbeek: 6 toptentoon­stel­lin­gen in Brussel en de Rand

  Wie in de laatste weken van het jaar nog wat cultuur wil opsnuiven, komt zeker aan zijn trekken in de regio Brussel en de Rand. Er zijn heel wat lokale en zelfs nationale expo’s. Wij gingen op zoek naar 6 toptentoonstellingen die zeker een bezoekje waard zijn. Wil je de geschiedenis proeven in Vilvoorde of Schaarbeek? Of wil je liever kennismaken met nieuw werk van plaatselijke kunstenaars in Herne of Overijse? Laat je inspireren door onze tips.