Ook zes gemeenten in Pajottenland verbieden wellicht alle activiteiten tot eind dit jaar, gouverneur zet woensdag licht op groen
PajottenlandZes gemeenten in het Pajottenland verbieden woensdag wellicht alle evenementen tot 31 december. Dat vernemen wij uit goede bron. Woensdag zou de gouverneur zijn formele goedkeuring geven.
De situatie is ernstig. De provincie Oost-Vlaanderen voert daarom vier weken lang een algemeen feest- en fuifverbod in voor ‘niet-professionelen’. Uit goede bron vernemen we dat ook in het Pajottenland dezelfde regel doorgevoerd zou worden. De zes gemeenten die onder de Politiezone Pajottenland vallen (Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen) zouden het alvast overwegen, al wil geen enkele burgemeester dat nu al officieel bevestigen. Wij vernemen wel dat alle evenementen die binnen plaatsvinden verboden zouden worden tot 31 december, via een politiebesluit. De provinciegouverneur Jan Spooren is volop in overleg met de zes burgemeester om alles af te toetsen. Hij zou hiervoor woensdag wel nog zijn formele goedkeuring moeten geven.
LEES OOK
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Dilbeek
Leerlingen Jongslag ruimen zwerfvuil rond hun school
Verschillende klassen van de lagere school Jongslag in Dilbeek hebben onlangs verschillende straten rondom de school vrijgemaakt van zwerfvuil. -
TV
“Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.” -
Ninove
Vrienden organiseren 'Quiztime for?': “Winnaars bepalen naar welk goede doel opbrengst gaat”
Een groep vrienden organiseert op zaterdag 25 maart voor de derde keer een quiz voor het goede doel in het Hartencollege in de Weggevoerdenstraat. De opbrengst van de quiz ging aanvankelijk naar de organisatie Time for Lyme omdat er een klasgenote leed aan die ziekte. Dit jaar zullen de winnaars kunnen kiezen naar welk goed doel de opbrengst gaat. -
-
Het regenweer trotseren? Dat doe je zonder zorgen met deze 15 waterproof én trendy handtassen
Het weer in België is zo grillig dat een regenbui altijd om de hoek loert. Toch hoeft die onvoorspelbaarheid geen domper op de feestvreugde te zijn om jouw mooiste handtas uit de kast te halen. Al kan je natuurlijk ook op safe spelen met deze trendy waterproof handtassen én rugzakken. Beter die waterkringen voorkomen dan genezen, toch? -
Halle
‘Ladderzatte’ chauffeur houdt vast aan zijn biertje tijdens alcoholcontrole: “Hiervoor vlieg je in je thuisland zelfs in de gevangenis”
Een man die in oktober dronken door de politie uit het verkeer gehaald werd bleek zo dorstig te zijn dat hij zelfs tijdens de controle zijn blik bier stevig in de hand hield. -
Jobat
Wil je 100 euro netto meer verdienen? Dan moet je op deze bruto loonsverhoging rekenen
Een loonsverhoging ziet er misschien mooi uit op papier, maar kan bij de eerstvolgende loonfiche best tegenvallen. Tussen het bruto- en nettobedrag van je hoger loon zit namelijk een groot verschil. Jobat.be berekent hoeveel opslag je bruto moet vragen om netto 100 euro over te houden. -
PREMIUMBrussel
INTERVIEW. Sterrenslager Hendrik Dierendonck over de uitdagingen van zijn vak: “De toekomst van beenhouwerijen ligt in specialisatie, ambacht en kwaliteit”
2022 was een echt prijzenjaar voor Hendrik Dierendonck. Met sterrenzaak Carcasse bekleedt hij tegenwoordig de 8e plaats in de ‘Worlds 101 best steakrestaurants’. Van datzelfde restaurant steeg de rating in Gault&Millau van 13,5 naar 14. En in december sleepte de ambachtsman een gouden en zilveren medaille in de wacht op de ‘World Steak Challenge’. Maar ondanks de successen blijft de West-Vlaamse beenhouwer vooral trouw aan zijn principes. We praten met hem over passie, de toekomst van vlees eten en de Brusselse winkels.