Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Onthaalmoeder tekent beroep aan tegen veroordeling voor dooreenschudden van baby

GooikEen onthaalmoeder uit Gooik heeft beroep aangetekend tegen haar veroordeling voor slagen en verwondingen. Deze liep ze op nadat ze volgens de rechtbank in juni 2016 een 7 maanden oude baby had dooreengeschud. 

 1. Al zeker vijf jaar risico op vallende brokstukken, maar nu gaat restauratie toren Abdijkerk dan toch van start: “Kostprijs is intussen opgelopen tot 1,2 miljoen”
  PREMIUM

  Al zeker vijf jaar risico op vallende brokstuk­ken, maar nu gaat restaura­tie toren Abdijkerk dan toch van start: “Kostprijs is intussen opgelopen tot 1,2 miljoen”

  De toren van de Abdijkerk wordt eindelijk gerestaureerd. Er zijn al jaren plannen om de toren te restaureren, maar er werd gewacht op subsidies van de Vlaamse overheid. De toren wordt al vijf jaar beschermd met een omheining omdat er brokstukken naar beneden kunnen vallen. Omdat er nu pas van start kan worden gegaan met de werken, kost de restauratie al 400.000 euro meer.
  Ninove
 2. Herman (75) ontwaakt met 27 gestolen duiven minder: “Eentje heeft ooit de Barcelona-vlucht gewonnen... Als die kan ontsnappen, keert ze terug”
  PREMIUM

  Herman (75) ontwaakt met 27 gestolen duiven minder: “Eentje heeft ooit de Barcelona-vlucht gewonnen... Als die kan ontsnappen, keert ze terug”

  “De daders wisten duidelijk welke duiven van mij ze moesten nemen. Ze zullen ze wellicht gebruiken om mee te kweken.” Dieven zijn aan de haal gegaan met 27 duiven uit het hok van Herman Deneys (75) in Borchtlombeek. Een stevige aderlating voor de man: behalve de emotionele band die Herman met de vogels heeft, zijn ze ook een pak geld waard.
  Roosdaal
 3. Op stap in de hipste wijk van de Brusselse Vijfhoek: deze 7 adresjes mag je als ‘Dansaertvlaming’ absoluut niet missen
  PREMIUM

  Op stap in de hipste wijk van de Brusselse Vijfhoek: deze 7 adresjes mag je als ‘Dansaert­vla­ming’ absoluut niet missen

  Ooit was het een commercieel knooppunt in de stad, met een aanlegplaats voor boten waar nu de Vismarkt ligt. De straat-en pleinnamen weerspiegelen nog steeds welke producten er toen verhandeld werden. Vandaag is de Dansaertwijk vooral bekend om de modeboetieks en de vele andere originele en innovatieve zaakjes, en heel populair onder de Vlaamse Brusselaars. Over hen werd zelfs een reeks gedraaid, te zien op Streamz. Voor die gelegenheid zetten wij enkele leuke adresjes op een rijtje.
  Brussel
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.