Een beeld van hoe het gebouw er binnenkort zal uitzien.
Volledig scherm
Een beeld van hoe het gebouw er binnenkort zal uitzien. © Foto Marc Colpaert

Onderzoekscentrum Fotonica Innovatie Campus breidt uit

GOOIKHet internationaal VUB onderzoekscentrum rond lichttechnologie in Gooik gaat zijn kantoren uitbreiden en gaat van 10 naar 20 onderzoekers.

 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Alles wat je moet weten over de grote prikcampagne in de twee vaccinatiecentra in Eerstelijnszone Pajottenland
  PREMIUM
  Pajottenland

  Alles wat je moet weten over de grote prikcampag­ne in de twee vaccinatie­cen­tra in Eerste­lijns­zo­ne Pajotten­land

  Meer dan 107.000 inwoners van het Pajottenland zullen de komende maanden hun coronaprik krijgen in twee vaccinatiecentra, dat werd donderdagavond beslist. Er kunnen tot 700 mensen per dag gevaccineerd worden in de centra van Dilbeek en Gooik. Al zal het vooral afhangen van de leveringen hoe snel de vaccinaties kunnen gebeuren. Burgemeester Willy Segers (Dilbeek) en Michel Doomst (Gooik) vertellen hoe die vaccinatie precies in z’n werk zal gaan.
 1. LEKKER LOKAAL. Takeaway bij August: hip bij jeugd, maar gewaagd voor ouder publiek
  PREMIUM
  Lennik

  LEKKER LOKAAL. Takeaway bij August: hip bij jeugd, maar gewaagd voor ouder publiek

  Het pand waar August zich in bevindt werd gebouwd in 1745. In 1860 werd de wijnhandel Huis Vossen opgericht. Sinds 2017 werd een deel van het gebouw omgetoverd tot de huidige August Wijnbar. Het is meer dan een bar alleen, want je kan er zowel genieten van tapas en sharing plates als van een 3 tot 7-gangenmenu met aangepaste wijnen. Wij namen een kijkje en lieten ons meeslepen in de nieuwe trend van tapas en degustaties. Lees hier meer restaurantrecensies.
 2. Inbrekers en brandstichters opgepakt en boetes voor afsteken vuurwerk uitgedeeld, maar coronaregels wel grotendeels nageleefd
  Pajottenland & Zennevallei

  Inbrekers en brandstich­ters opgepakt en boetes voor afsteken vuurwerk uitgedeeld, maar coronare­gels wel groten­deels nageleefd

  De jaarwisseling is in het Pajottenland en de Zennevallei relatief rustig verlopen. De politie kon op oudejaarsavond wel een inbreker en drie brandstichters arresteren. Voorts werden her en der personen betrapt op het niet naleven van de nachtklok. Twee personen konden ook op heterdaad betrapt worden bij het afsteken van vuurwerk.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis