Het gemeentehuis van Gooik.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Gooik. © Amber Gys

Onderzoek naar buitenlandse eigendommen van sociale huurders ook in Gooik goedgekeurd

GooikOp de laatste gemeenteraad van Gooik stelde de N-VA fractie voor om het onderzoek naar buitenlandse eigendommen van sociale huurders of kopers mogelijk te maken. Het voorstel werd door de voltallige gemeenteraad goedgekeurd, net zoals dat eerder ook het geval was in Lennik.

  1. 75 jaar geleden stierf ‘vergeten motorheld’ Grizzly na zware crash: “De gensters sprongen van zijn velgen toen hij door de bochten scheurde”
    PREMIUM
    Halle/Brussel

    75 jaar geleden stierf ‘vergeten motorheld’ Grizzly na zware crash: “De gensters sprongen van zijn velgen toen hij door de bochten scheurde”

    Exact 75 jaar geleden kwam één van de grootste Belgische motorpiloten op tragische wijze vroegtijdig aan zijn einde. Gilbert ‘Grizzly’ De Rudder uit Buizingen troefde na de Tweede Wereldoorlog zijn concurrenten af op een minder krachtige motor en scheurde als geen ander door de bochten. Na een memorabele race in Ter Kamerenbos sloeg het noodlot twee weken later toe en stierf de legende op 34-jarige leeftijd in het ziekenhuis. Het verhaal van een vergeten motorheld.