De kleine Finn met zijn ouders bij zijn geboorteboom in paddenbroek
Volledig scherm
De kleine Finn met zijn ouders bij zijn geboorteboom in paddenbroek © Marc Colpaert

Niet minder dan 45 kindjes en hun ouders vonden hun geboorteboom in Paddenbroek

 1. Vandalen besmeuren nieuwbouw basisschool De Bloesem met graffiti: “Een geslachtsdeel tekenen op een school, erg volwassen...”
  PREMIUM
  Herne

  Vandalen besmeuren nieuwbouw basis­school De Bloesem met graffiti: “Een geslachts­deel tekenen op een school, erg volwassen...”

  Afgelopen weekend hebben vandalen het nieuwe schoolgebouw van basisschool De Bloesem langs de Kapellestraat in Herne besmeurd met graffiti. De vandalen hielden het niet enkel bij de school, want enkele meters verder werden gelijkaardige feiten gepleegd op materiaal van een bouwwerf. “Een geslachtsdeel tekenen op de muur van een basisschool, volwassen hoor”, klinkt het bij directeur Geert Van Damme. De school en politie zijn nu op zoek naar getuigen.
 2. Bestuurder rijdt dwars door gevel van huis en richt heel wat ravage aan: “Mama (70) zat in de keuken toen de auto plots binnenstormde”
  Play
  PREMIUM

  Bestuurder rijdt dwars door gevel van huis en richt heel wat ravage aan: “Mama (70) zat in de keuken toen de auto plots binnen­storm­de”

  Een bestuurder heeft in Galmaarden een enorme ravage aangericht aan een woning. De man kwam in een scherpe bocht in de voorgevel van een huis terecht, nadat hij volgens de hulpdiensten onwel werd. De 70-jarige eigenares van het huis werd door de familie overgebracht naar het ziekenhuis. Wij gingen langs bij de eigenaars en zagen de ravage met onze eigen ogen. “Wat wij hebben gehoord is dat de persoon in kwestie al enkele minuten vreemd aan het rijden was”, vertelt de dochter van de eigenares.
 1. De coronacijfers in Gooik van zondag 11 oktober

  De coronacij­fers in Gooik van zondag 11 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Gooik, op één dag 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 25. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Gooik komt dat getal nu op 272 te liggen. Gooik heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.