Volledig scherm
© Foto Marc Colpaert

Nick ververst het snelst pamper

 1. De coronacijfers in Gooik van dinsdag 20 oktober

  De coronacij­fers in Gooik van dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Gooik minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 48. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Gooik komt dat getal nu op 522 te liggen. Gooik heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Horeca takeaways in de kijker. Dessert, kreeft, burgers en ontbijtmanden: hier vind je het!
  PREMIUM
  Pajottenland

  Horeca takeaways in de kijker. Dessert, kreeft, burgers en ontbijtman­den: hier vind je het!

  De horeca zit opnieuw in een lockdown... Niet getreurd, want net zoals de vorige keer bieden de meeste zaken in onze regio takeawaygerechten aan (met een beetje geluk leveren ze ook!). Uitbaters willen niet bij de pakken blijven zitten en zorgen soms zelfs voor dat tikkeltje meer bij hun afhaalgerechten. We zetten daarom vandaag enkele opvallende zaken in de spotlights. Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.
 1. Stijging van aantal besmettingen in Gooik op maandag 19 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Gooik op maandag 19 oktober

  In Gooik zijn er op één dag 10 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 8. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 48 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Gooik op 522 te liggen. Omdat Gooik meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.