Eéntje uit de oude doos: de boerentram rijdt door het Pajottenland, en passeerde ook langs Paddenbroek.
Volledig scherm
Eéntje uit de oude doos: de boerentram rijdt door het Pajottenland, en passeerde ook langs Paddenbroek. © Colpaert

Natuurlab krijgt plaats in... oude tram

GOOIKPaddenbroek zal uitgerust worden met een oude tram, ingericht als een natuurlab. Een verrijking voor het educatief centrum, en meteen ook een symbolische verwijzing naar het verleden. Zestig jaar geleden reden er immers nog tal van boerentrams tussen Brussel en het Pajottenland, en dus ook langs Paddenbroek.

 1. Praktijk-bijscholingen voor zorgkundigen gaan veilig door bij Pajottenlands Centrum in Lennik

  Prak­tijk-bijscholin­gen voor zorgkundi­gen gaan veilig door bij Pajotten­lands Centrum in Lennik

  Bijscholen in het Pajottenlands Centrum langs de Albert Vanderkelenstraat in Lennik gebeuren regelmatig. Steeds onder begeleiding van een professional. “Voor onze zorgkundigen hielden we begin oktober een bijscholing rugschool”, zegt Ann Denie van thuiszorgorganisatie Pajottenlands Centrum. “Het is een praktische vorming met praktijkoefeningen, hiervoor moeten er in de huidige omstandigheden wel meer veiligheidsregels in acht genomen worden. Dit zijn dan dingen zoals handgel, mondmaskers en afstand houden tussen de deelnemers onderling en de gespecialiseerde lesgever van Viac vzw. Kwaliteit van de werking is een blijvend aandachtspunt, ook voor de gezondheid van de eigen medewerkers bij het Pajottenlands Centrum.”
 2. Coronacijfers om van te duizelen in Vlaamse rand, maar voorlopig geen extra maatregelen: “Zinloos met oog op strengere federale richtlijnen”

  Coronacij­fers om van te duizelen in Vlaamse rand, maar voorlopig geen extra maatrege­len: “Zinloos met oog op strengere federale richtlij­nen”

  Er komen voorlopig geen provinciale coronamaatregelen in Vlaams-Brabant, hoewel het aantal besmettingen in enkele gemeenten rond Brussel ronduit zorgwekkend stijgt. Zo staat Machelen al enkele dagen in de nationale top 10. Voorlopig dus geen nieuwe maatregelen, maar de politie gaat wel strenger controleren, onder andere in sportkantines.
 3. De coronacijfers in Gooik van zondag 11 oktober

  De coronacij­fers in Gooik van zondag 11 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Gooik, op één dag 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 25. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Gooik komt dat getal nu op 272 te liggen. Gooik heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'

 2. Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen
  Play

  Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen