Een 3D-beeld van het nieuwe politiehuis.
Volledig scherm
Een 3D-beeld van het nieuwe politiehuis.

Na jarenlang procederen: bouw van nieuw politiehuis in Kester start volgende maand

De werken aan een nieuw politiecommissariaat in Kester zullen volgende maand beginnen. Eindelijk, vier jaar nadat de eerste plannen werden voorgesteld en bijna tien jaar na de eerste studies. Tal van procedures met de eigenaars van de grond vertraagden het proces. 

 1. Café Jona maakt zich klaar voor het EK: “Met vier schermen vanuit alle hoeken de match volgen”
  Gooik

  Café Jona maakt zich klaar voor het EK: “Met vier schermen vanuit alle hoeken de match volgen”

  In café Jona, langs de Winnepenninckxstraat in Leerbeek (Gooik), zijn ze al volledig in de EK-stemming. Zaterdag spelen onze eigenste Rode Duivels hun eerste match tegen Rusland, en daar zijn uitbaters Marc en Carine meer dan klaar voor. Met een volledig versierd café én zichzelf feestelijk uitgedost te hebben, zullen ze zelfs op hun sluitingsdagen de deuren openen wanneer onze Belgen een match spelen.
 2. RESTOTIP. Ontbijt- en lunchbar Jane’s: “Heerlijk gezonde lunch”
  PREMIUM
  Gooik

  RESTOTIP. Ontbijt- en lunchbar Jane’s: “Heerlijk gezonde lunch”

  Ontbijt- en lunchbar Jane’s in Gooik heeft nog maar pas de deuren geopend, maar is nu al dé place to be in de gemeente. Bij de zaak van Lisa Leuckx kan je tientallen verschillende soorten broodjes, salades, desserten en pasta’s vinden. Ondanks dat je er nu ook op het ruime terras kan gaan zitten, besloten wij om ons nog even aan takeaway te houden. Hoog tijd dus voor ons om het hieronder zelf eens uit te testen!
 3. Politie verdedigt zich na racismeverhaal in Franstalige krant: “Werken al jaar op afspraak, maar vrouw dacht dat we haar niet wilden helpen”
  Ninove

  Politie verdedigt zich na racismever­haal in Franstali­ge krant: “Werken al jaar op afspraak, maar vrouw dacht dat we haar niet wilden helpen”

  Een vrouw uit Ninove heeft in de Franstalige krant Le Soir de politie van Ninove aangevallen nadat ze haar zogezegd niet wilden helpen met een klacht rond racisme en een aanrijding in de stad. De vrouw ging samen met haar vader naar het politiekantoor om aangifte te doen. Toen de politie daar vroeg om deze namiddag terug te komen en een afspraak te maken, gingen ze in Brussel klacht indienen en reageerde ze vol onbegrip. “Het gaat hier om een zuiver misverstand”, zegt korpschef Philippe De Cock.