Jean-Pierre Schoukens en Kris Baert.
Volledig scherm
PREMIUM
Jean-Pierre Schoukens en Kris Baert. © Lieven Krikilion/rv

“Michel was een burgemeester waar je écht alles aan kon vragen en oprecht luisterde”: Kris Baert en Jean-Pierre Schoukens vertellen over hun beste makker

GooikHet nieuws dat Gooiks burgemeester Michel Doomst de sjerp in januari zal doorgeven is intussen al even kunnen bezinken. Kris Baert en Jean-Pierre Schoukens kennen de burgervader al van kleins af aan en weten zowat elk klein detail over zijn leven. Ze vormden jaren geleden een hecht kliekje, maar die band is nog steeds niet verdwenen. De twee vertellen ons in een exclusief interview over hun band en halen een boel leuke anekdotes naar boven over hun kameraadschap met Michel Doomst. “Het doet me lachen als ik terugdenk aan de periode dat hij naar matchen van Anderlecht wou luisteren op de meest ondenkbare plaatsen.”

  1. Raad van State vernietigt nuttigverklaring grootste ruilverkaveling van Vlaanderen: “Wat mensen zelf doen, doen ze beter dan een giga-project dat van hogerhand opgedrongen wordt”
    PREMIUM
    Gooik

    Raad van State vernietigt nuttigver­kla­ring grootste ruilverka­ve­ling van Vlaanderen: “Wat mensen zelf doen, doen ze beter dan een gi­ga-pro­ject dat van hogerhand opgedron­gen wordt”

    De Raad van State heeft het besluit dat de ruilverkaveling van Gooik zou goedkeuren op vraag van Natuurpunt vernietigd. Eerder kwamen ook al verschillende adviesraden, oppositiepartijen en landbouwers in tegenspraak tegen het project door middel van bezwaarschriften. Zowel Natuurpunt als N-VA zijn tevreden met de beslissing, al zal het gemeentebestuur van Gooik blijven zoeken naar een geschikte oplossing. “Wij willen onze plattelandsgemeente landelijk houden door onze kostbare open ruimte te beschermen”, klinkt het in een reactie bij de gemeente.