Geen zitje in het parlement voor Gooiks burgemeester Michel Doomst.
Volledig scherm
Geen zitje in het parlement voor Gooiks burgemeester Michel Doomst. © Marc Colpaert

Michel Doomst (CD&V) verliest zitje in Vlaams parlement door kiessysteem... en dat al voor de vijfde keer

Ook al had burgemeester Michel Doomst (CD&V) uit Gooik 12.010 voorkeurstemmen achter zijn naam, haalt hij toch geen zetel binnen voor het Vlaams parlement. Nochtans had Katrien Partyka, die een plaats hoger op de lijst stond, zo’n 1.300 stemmen minder. Maar door de lijststemmen haalt ze het alsnog van haar partijgenoot. “Het is al de vijfde keer dat ik zo een plaats verlies, dat doet pijn natuurlijk, maar dat is nu eenmaal het systeem”, zegt een trieste burgemeester.

 1. Ellen Leuckx (31) baat kledingwinkel ‘Juffra’ in eigen inkomhal uit: “En binnenkort opent de eerste kleine zaak in Ninove”
  PREMIUM
  Gooik

  Ellen Leuckx (31) baat kledingwin­kel ‘Juffra’ in eigen inkomhal uit: “En binnenkort opent de eerste kleine zaak in Ninove”

  De 31-jarige Ellen Leuckx opende op 14 augustus haar eigen kledingwinkel in Gooik, en dat in de inkomhal van haar eigen huis. Juffra moet een gezellige zaak worden waar vrouwen zowel voor kleding als accessoires terechtkunnen. “Niet iedereen wil bestellen op de grote webshops in Vlaanderen. Kleine kledingzaken in de buurt zijn vaak een must, zeker tijdens de huidige coronacrisis”, vertelt Ellen.
 2. De coronacijfers in Gooik van woensdag 30 september

  De coronacij­fers in Gooik van woensdag 30 september

  In Gooik zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 8 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Gooik komt dat getal nu op 87 te liggen. Gooik heeft daarmee meer dan 50 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 3. De gemeente zal terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau wanneer ze meer dan 100 gevallen hebben. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement