Michel Doomst.
Volledig scherm
Michel Doomst. © BELGA

Michel Doomst (67) stopt na 33 jaar als burgemeester van Gooik

GooikMichel Doomst (67), burgemeester van Gooik (CD&V), draagt al 32 jaar ongeslagen de sjerp. Dat maakt hem de langst zittende - nog actieve - burgervader van Vlaanderen. Maar vanaf januari 2022 zal hij zijn sjerp na 33 jaar dienst doorgeven aan zijn 40-jarige eerste schepen Simon De Boeck (CD&V). 

 1. Dragan Tomic speelt topper met Halle-Gooik op Chatelet: “Moeilijkste match van het seizoen”
  Futsal eerste nationale

  Dragan Tomic speelt topper met Hal­le-Gooi­k op Chatelet: “Moeilijk­ste match van het seizoen”

  Vrijdagavond trekt Halle-Gooik naar Chatelet. Voor de ongeslagen leider in eerste nationale wordt het een zeer zware verplaatsing. De Henegouwers zijn na een mislukte start aan een opmars begonnen en staan intussen al op de vierde plaats in de rangschikking. Bovendien tellen ze nogal wat ex-spelers van Halle-Gooik in de rangen die allemaal zeer gemotiveerd zullen zijn.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.