Het kruispunt Ninoofstesteenweg met Zwartschaapstraat.
Volledig scherm
Het kruispunt Ninoofstesteenweg met Zwartschaapstraat. © Amber Gys

Kruispunt Ninoofstesteenweg met Zwartschaapstraat wordt heringericht mét verkeerslichten

GooikHet Agentschap Wegen en Verkeer plant werken op het kruispunt van de Ninoofsesteenweg (N28) met de Zwartschaapstraat in Gooik. Zo komen er verkeerslichten en het kruispunt wordt veiliger ingericht. 

 1. Nieuwe wandellus ‘Groen Hoefijzer’ betrekt inwoners bij de toekomst van vallei rond de Molenbeek
  Lennik

  Nieuwe wandellus ‘Groen Hoefijzer’ betrekt inwoners bij de toekomst van vallei rond de Molenbeek

  De gemeente Lennik wil inzetten op meer natuur voor alle inwoners. Met het project ‘Groen Hoefijzer’ werkt de gemeente richting een lus van toegankelijk groen in de valleien rondom Lennik. Als eerste halte gaat het om een nieuw terrein recreatief groen ter hoogte van de Slagvijver. Via een participatief project wordt opgeroepen om deze zomer de wandelschoenen aan te trekken, op pad te gaan en alle ideeën voor de inrichting van het nieuw toegankelijk groen te bezorgen.
 2. Soap tussen Charleroi, voetbalbond en Halle-Gooik omtrent Europees ticket krijgt nieuwe wending
  Futsal

  Soap tussen Charleroi, voetbal­bond en Hal­le-Gooi­k omtrent Europees ticket krijgt nieuwe wending

  Wat voorafging. Vorige maand besliste de voetbalbond om twee (of drie) testwedstrijden tussen Charleroi en Halle-Gooik te laten beslissen wie van beiden een ticket kreeg voor de Champions League. Beide ploegen leken akkoord te gaan met dit voorstel dat ook gedragen werd door de UEFA. Er werd zelfs geloot in verband met het thuisvoordeel. Nauwelijks enkele dagen later kwam er een kink in de kabel. Charleroi ging plots niet meer akkoord en dagvaardde de voetbalbond. Charleroi eiste het ticket eenzijdig op. In geval er toch testmatchen moesten komen, dienden die volgens de Carolo’s later afgewerkt te worden dan de voorziene speeldata eind juli.
 3. Jerry (40) en Jessica (34) openen eerste koffie- en bagelbar van Galmaarden: “Pardoes staat voor verse, gezonde en Belgische homemade lekkernijen”
  Galmaarden

  Jerry (40) en Jessica (34) openen eerste koffie- en bagelbar van Galmaarden: “Pardoes staat voor verse, gezonde en Belgische homemade lekkernij­en”

  Jerry Janssens (40) en Jessica Peemans (34) openen op 4 augustus de allereerste koffie- en bagelbar in Galmaarden. Het Marktplein wordt zo een horecazaak rijker, en dat ziet het koppel volledig zitten. Ze starten aan hun droomavontuur met vijf soorten koffie, tien soorten bagels, een aardbeiensmoothie en verschillende salades. “Samen met enkele lokale boeren slaan we de handen in elkaar om van Pardoes een succesverhaal te maken in de streek”, vertellen ze.