Koninklijke Fanfare Sint-Martinus Kester
Volledig scherm
Koninklijke Fanfare Sint-Martinus Kester © rv

Kester viert feest met een dubbel jubileum: 150 jaar Gilde van het Paardenvolk én 175 jaar Koninklijke Fanfare Sint-Martinus

GooikDe Koninklijke Fanfare Sint-Martinus werd in 1846 geboren, 175 jaar geleden, en de Gilde van het Paardenvolk werd officieel gesticht op 21 mei 1871 en is dus recent 150 jaar geworden. Een ideale gelegenheid om uit te pakken met een gloednieuw boek om zo van het resterende 2021 nog een heus feestjaar te maken.

  1. Langst zittende burgemeester van Vlaanderen stopt met gemeentepolitiek: hoe moet het nu verder met Gooik?
    PREMIUM
    Gooik

    Langst zittende burgemees­ter van Vlaanderen stopt met gemeentepo­li­tiek: hoe moet het nu verder met Gooik?

    De langstzittende burgemeester van Vlaanderen stopt ermee. In zijn hele carrière miste hij maar één gemeenteraad, maar nu zal Gooiks burgemeester Michel Doomst na 33 jaar de sjerp te dragen, de fakkel op 1 januari 2022 doorgeven aan eerste schepen Simon De Boeck (CD&V). Via de Chiro kwam Doomst bij de CVP terecht en zo begon een rijkgevulde carrière in de lokale politiek én in het Vlaams parlement, waar hij zelfs de bijnaam ‘Mister Splitser’ kreeg. Nu krijgt de zelfverklaarde ‘Parel van het Pajottenland’ dus een nieuwe burgemeester: “Een keuze voor de toekomst’, klinkt het.