De jaarmarkt gaat door in het centrum
Volledig scherm
De jaarmarkt gaat door in het centrum © Foto rv

Kermis op parkeerstrip zodat er meer plaats is voor jaarmarkt in centrum Gooik

Op zaterdag 28 september vanaf 10 uur is het centrum van Gooik de plaats voor een grote jaarmarkt met rommelmarkt, tal van standjes en zelfs een kinderboerderij. Voor de eerste keer worden de kermisattracties op de parkeerstrip geplaatst. Zo komt er in het centrum meer plaats vrij voor de jaarmarkt.

 1. Bestuurder rijdt dwars door gevel van huis en richt heel wat ravage aan: “Mama (70) zat in de keuken toen de auto plots binnenstormde”
  Play
  PREMIUM

  Bestuurder rijdt dwars door gevel van huis en richt heel wat ravage aan: “Mama (70) zat in de keuken toen de auto plots binnen­storm­de”

  Een bestuurder heeft in Galmaarden een enorme ravage aangericht aan een woning. De man kwam in een scherpe bocht in de voorgevel van een huis terecht, nadat hij volgens de hulpdiensten onwel werd. De 70-jarige eigenares van het huis werd door de familie overgebracht naar het ziekenhuis. Wij gingen langs bij de eigenaars en zagen de ravage met onze eigen ogen. “Wat wij hebben gehoord is dat de persoon in kwestie al enkele minuten vreemd aan het rijden was”, vertelt de dochter van de eigenares.
 2. De coronacijfers in Gooik van woensdag 7 oktober

  De coronacij­fers in Gooik van woensdag 7 oktober

  In Gooik zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 20 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Gooik op 218 te liggen. Omdat Gooik meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.