Volledig scherm
© rv

Jong CD&V Gooik schenkt opbrengst zwerfvuilactie aan jeugdvoorzieningen in regio

 1. Natuurpunt plukt Roosdaalse vogels uit de lucht: “Ringen levert waardevolle informatie op over hun verspreiding”
  Roosdaal

  Natuurpunt plukt Roosdaalse vogels uit de lucht: “Ringen levert waardevol­le informatie op over hun versprei­ding”

  Natuurpunt Roosdaal heeft afgelopen maand 33 vogels voorzien van een ringetje aan de poot. Bedoeling is om zo het reilen en zeilen van de vogel in kaart te kunnen brengen. Zo kunnen wetenschappers belangrijke data verzamelen over bijvoorbeeld de verspreiding van bepaalde vogels. “Maar daarnaast is het ook gewoon fijn om na te kunnen gaan waar een vogel tijdens zijn leven heeft gezeten”, klinkt het.
 2. Landelijke Gilden Pajottenland vragen aandacht voor beter busvervoer: “Aanbod verschuift naar de dichtbevolkte rand rond Brussel”
  Pajottenland

  Landelijke Gilden Pajotten­land vragen aandacht voor beter busvervoer: “Aanbod verschuift naar de dichtbe­volk­te rand rond Brussel”

  Afgelopen zaterdag hebben de Landelijke Gilden uit Herne, Sint-Pieters-Kapelle, Elingen, Oudenaken/Sint-Laureins-Berchem en Vlezenbeek 20 panelen ‘Busje komt…’ geplaatst. De lokale gildes vragen zo aandacht voor een beter busvervoer op het platteland. De vervoerregio Vlaamse Rand werkte samen met De Lijn een nieuw openbaar vervoerplan uit, maar hiermee dreigen vanaf 2022 grote delen van de regio zonder openbaar vervoer te vallen. Eerder kwamen ook al verschillende schepenen in opstand tegen het nieuw plan van De Lijn.
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen