Enkele jaren geleden werden er nog broden gebakken in de oven van Paddenbroek.
Volledig scherm
Enkele jaren geleden werden er nog broden gebakken in de oven van Paddenbroek. © Marc Colpaert

Historische bakhoven krijgt nieuw jasje

GOOIKDe oude bakoven in educatief centrum Paddenbroek in Gooik wordt nog dit jaar gerestaureerd. De oven is na 81 jaar dringend aan vernieuwing toe.

 1. De coronacijfers in Gooik van zondag 11 oktober

  De coronacij­fers in Gooik van zondag 11 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Gooik, op één dag 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 25. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Gooik komt dat getal nu op 272 te liggen. Gooik heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Burgemeesters Vlaamse rand verhogen coronadruk op gouverneur: “Waar wachten we op om in te grijpen? Het is 5 na 12!”
  PREMIUM
  Vlaamse rand

  Burgemees­ters Vlaamse rand verhogen coronadruk op gouverneur: “Waar wachten we op om in te grijpen? Het is 5 na 12!”

  De ene wil recreatief sporten in clubverband aan banden leggen, voor de andere is dat een ‘no go’. De ene is voorstander van een vervroegde avondklok, de andere sputtert tegen. Maar dat er dringend ingegrepen moet worden in de Vlaamse rand, daar waren 25 burgemeesters het maandag tijdens een spoedoverleg over eens. Zij leggen de bal in het kamp van de gouverneur. “Doet hij niets, dan grijpen we elk apart in.”
 1. Bestuurder rijdt dwars door gevel van huis en richt heel wat ravage aan: “Mama (70) zat in de keuken toen de auto plots binnenstormde”
  Play
  PREMIUM

  Bestuurder rijdt dwars door gevel van huis en richt heel wat ravage aan: “Mama (70) zat in de keuken toen de auto plots binnen­storm­de”

  Een bestuurder heeft in Galmaarden een enorme ravage aangericht aan een woning. De man kwam in een scherpe bocht in de voorgevel van een huis terecht, nadat hij volgens de hulpdiensten onwel werd. De 70-jarige eigenares van het huis werd door de familie overgebracht naar het ziekenhuis. Wij gingen langs bij de eigenaars en zagen de ravage met onze eigen ogen. “Wat wij hebben gehoord is dat de persoon in kwestie al enkele minuten vreemd aan het rijden was”, vertelt de dochter van de eigenares.