Heemkundige Kring Gooik op zoek naar opslagplaats voor hun unieke collectie
Volledig scherm
Heemkundige Kring Gooik op zoek naar opslagplaats voor hun unieke collectie © Heemkundige Kring Gooik

Heemkundige Kring op zoek naar opslagplaats voor unieke collectie

GooikDe Heemkundige Kring van Gooik heeft een unieke collectie van een reeks kleinere en een aantal grote, oude werktuigen zoals een wentelploeg, wanmolen, rolkarn en hooikeerder.

 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 2. Delphine Nkansa, Rani Rosius en Hanne Claes snel op IFAM, Jolien Boumkwo sterk met de kogel
  indooratletiek

  Delphine Nkansa, Rani Rosius en Hanne Claes snel op IFAM, Jolien Boumkwo sterk met de kogel

  De IFAM in zaal trekt misschien minder toppers naar Gent dan in de zomer naar Oordegem, maar er vallen toch altijd wel limieten op te tekenen voor internationale kampioenschappen. Dit keer bleken Delphine Nkansa en Rani Rosius aan het feest op de 60m. Nkansa voldeed zelfs in haar reeks aan de limiet van 7.22 en deed daar nog één honderdste vanaf in de finale. Rosius toonde zich vooral in de reeksen met 7.23.
 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 2. INTERVIEW. Spaghetti-imperium Bavet heeft met Mike Thumas een nieuwe CEO: “Binnenkort restaurants in kleine steden en gemeenten én menukaart breidt uit”
  PREMIUM
  Bever

  INTERVIEW. Spaghetti-imperium Bavet heeft met Mike Thumas een nieuwe CEO: “Binnenkort restau­rants in kleine steden en gemeenten én menukaart breidt uit”

  ‘Het lekkerste spaghettirestaurant in jouw buurt’ zo omschrijft Bavet zichzelf op haar website. Smaak is natuurlijk iets persoonlijk, maar wat wel een feit is, is dat Bavet in amper zeven jaar tijd uitgroeide tot een ware hotspot voor spaghettiliefhebbers in het hele land. Na die zeven magische jaren geeft oprichter Peter Van Praet (34) nu de scepter van zijn spaghetti-imperium door aan Mike Thumas (50) uit Bever. Wij hadden een gesprek met de nieuwe CEO. Over bolognesesaus, pasta en de toekomstplannen die hij heeft met Bavet. En jawel, er komt ook ander lekkers dan spaghetti op het menu.
 3. De 9 favoriete plekjes van infectiologe Erika Vlieghe (51): “Zo’n rustgevende plaats, pal aan mijn achtertuin... Wát een luxe”
  PREMIUM
  Kortenberg

  De 9 favoriete plekjes van infectiolo­ge Erika Vlieghe (51): “Zo’n rustgeven­de plaats, pal aan mijn achtertuin... Wát een luxe”

  Haar roots liggen in Bonheiden, maar ondertussen woont infectiologe Erika Vlieghe (51) al 20 jaar in Meerbeek bij Kortenberg. Vorige week werd ze er zelfs tot ereburger benoemd voor haar inzet tijdens de coronacrisis. “Al is die erkenning eigenlijk voor een heel team”, klinkt het bescheiden. Voor ons maakte ze even de tijd om haar negen lievelingsplekjes in Vlaams-Brabant op te sommen. “Ik passeer graag in de frituur met de grootste friteuse van het land.”