Een affiche van N-VA werd onlangs vernietigd.
Volledig scherm
Een affiche van N-VA werd onlangs vernietigd. © Foto Marc Colpaert

Haat tegen Vlamingen en N-VA plots groot

GOOIKVoor de derde keer in nauwelijks een week zijn de infoborden van de N-VA gemolesteerd door vandalen. Daarnaast zijn er de voorbije maanden tal van Vlaamse vlaggen gestolen. Blijkbaar zijn sommige mensen niet gediend met de Vlaamse vlag of de N-VA.

 1. Coronacijfers om van te duizelen in Vlaamse rand, maar voorlopig geen extra maatregelen: “Zinloos met oog op strengere federale richtlijnen”

  Coronacij­fers om van te duizelen in Vlaamse rand, maar voorlopig geen extra maatrege­len: “Zinloos met oog op strengere federale richtlij­nen”

  Er komen voorlopig geen provinciale coronamaatregelen in Vlaams-Brabant, hoewel het aantal besmettingen in enkele gemeenten rond Brussel ronduit zorgwekkend stijgt. Zo staat Machelen al enkele dagen in de nationale top 10. Voorlopig dus geen nieuwe maatregelen, maar de politie gaat wel strenger controleren, onder andere in sportkantines.
 2. JNM Pajottenland voert actie op nieuwe parking aan Koornmolen: “Jammer dat beton hier won”
  PREMIUM
  Gooik

  JNM Pajotten­land voert actie op nieuwe parking aan Koornmolen: “Jammer dat beton hier won”

  Afgelopen weekend voerde JNM Pajottenland (Jeugdbond voor Natuur en Milieu vzw) actie op de nieuw aangelegde parking van Sporthal Koornmolen. Begin oktober was de parking klaar voor gebruik, hij biedt plaats voor zo’n 72 auto’s. Met deze actie willen de jongeren het gemeentebestuur vragen om beter na te denken over de invulling van vrije ruimte in Gooik. “Ze zijn met zovelen, auto’s kunnen we delen”, klinkt het bij de JNM’ers. Volgens Sportschepen Gunther De Wilde (CD&V) komt er nog voldoende groeninplanting tussen de parkeerplaatsen.