Groen Gooik wil dat de gemeente een ‘bouwpauze’ inlast.
Volledig scherm
PREMIUM
Groen Gooik wil dat de gemeente een ‘bouwpauze’ inlast. © Mozkito

Groen vraagt ‘bouwpauze’ in Gooik naar aanleiding van bouwaanvraag aan Belle Triene: “De groene parel verliest zijn glans”

Sinds de week van 14 september loopt er een openbaar onderzoek voor een project met vier winkels en veertien appartementen aan de Belle Triene in Gooik (kruising van de Edingsesteenweg met de Stuivenbergstraat). Groen Gooik zal bezwaar indienen en roept inwoners op om dat ook te doen. Volgens burgemeester Michel Doomst (CD&V) overweegt de gemeente al enkele jaren om een bouwpauze in te voeren. “Zo’n groot project wordt niet goedgekeurd, maar een openbaar onderzoek moet er wel altijd komen”, klinkt het. 

 1. Dilbeek last bouwpauze in voor appartementen tot eind 2021: “We zetten tijdelijk een stop op kwantiteit en maken werk van kwaliteit”

  Dilbeek last bouwpauze in voor appartemen­ten tot eind 2021: “We zetten tijdelijk een stop op kwantiteit en maken werk van kwaliteit”

  Op de gemeenteraad van 23 juni werd beslist een bouwpauze in te lassen voor meergezinswoningen in Dilbeek tot eind 2021. “Dat moet ons de kans geven een bouwkompas op te stellen dat zorgt voor duidelijke richtlijnen wat waar nog gebouwd kan en mag worden in de toekomst”, verduidelijkt het gemeentebestuur. Eerder dit jaar lastte Sint-Pieters-Leeuw al een bouwstop in tot minstens 2025.
 1. Man steekt ‘s nachts eigen woning in brand: “Hij wilde zo hulp vragen voor zijn mentale problemen”
  PREMIUM
  Halle
  1

  Man steekt ‘s nachts eigen woning in brand: “Hij wilde zo hulp vragen voor zijn mentale problemen”

  Een woning in de Korte Vest is sinds woensdagnacht onbewoonbaar na een hevige brand. De eerste verdieping brandde volledig uit terwijl er ook schade is op de zolderverdieping en aan het dak. Het waren buren die de brand ontdekten. De bewoner zelf was op dat moment niet aanwezig. Hij belde later die nacht wel zelf de hulpdiensten om mee te geven dat hij het vuur zelf had aangestoken. Hij verscheen donderdag voor de onderzoeksrechter.