De blokspot gaat door in De Cam.
Volledig scherm
De blokspot gaat door in De Cam. © Mozkito

Gooik gaat op zoek naar nieuwe Blokspotverantwoordelijke

GooikEind december opent naar goede gewoonte de Gooikse Blokspot de deuren, die deze keer zal doorgaan in zaal Rilleman en het museum van Gemeenschapscentrum De Cam.

 1. Belgische Voetbalbond zoekt Court Coach voor Belgian Red Court in Halle
  Halle

  Belgische Voetbal­bond zoekt Court Coach voor Belgian Red Court in Halle

  De Koninklijke Belgische Voetbalbond gaat op zoek naar 18 voetbalgekke en sociaal geëngageerde Court Coaches. Zij zullen op een Belgian Red Court in hun buurt, een project van de voetbalbond waarbij oude voetbalpleintjes worden omgetoverd tot moderne mini-voetbaltempels, op regelmatige basis voetbalactiviteiten geven aan kinderen en jongeren. Ook in Halle wordt zo een Belgian Red Court ingericht. ““We zoeken naar voetbaldieren met een hart voor jongeren en vrijwilligerswerk. De Court Coaches geven de buurtwerking vorm met een wekelijks programma”, zegt Football & Social Responsibility Specialist bij de KBVB Robin Cnops. “We laten de coaches vrij in wanneer ze training geven en welke activiteiten ze organiseren. De leeftijdscategorie is bewust gekozen tussen 16 en 26 jaar omdat we weten dat net zij zich het best kunnen inleven in de leefwereld van de jongeren.” Meer informatie over de vacature en selectieprocedure is terug te vinden via deze link.
 2. David Cummins wordt komende vijf jaar nieuwe korpschef van de politiezone Pajottenland
  Gooik/Galmaarden/Lennik/Herne/Bever/Pepingen

  David Cummins wordt komende vijf jaar nieuwe korpschef van de politiezo­ne Pajotten­land

  Met hoofdcommissaris David Cummins heeft de politiezone Pajottenland bijna vier jaar na de pensionering van Marc Hellinckx opnieuw een korpschef. Cummings, die eerder werkzaam was bij de lokale politiezone Dilbeek en bij de federale politie, wil zich in eerste instantie toeleggen op het beter leren kennen van de zone. “Fenomenen en criminaliteit zoals in de Vlaamse Rand komen evengoed voor op het platteland zoals hier in het Pajottenland”, zegt hij. “We moeten binnen het korps samenwerken om al die zaken te bestrijden, maar ook met partners binnen de veiligheidsketen.”