In 2019 tekende Gooik het charter Duurzame gemeente.
Volledig scherm
In 2019 tekende Gooik het charter Duurzame gemeente. © rv

Gooik doet ook dit jaar weer mee aan Week van de Duurzame gemeente

GooikGooik doet zoals 117 andere gemeenten ook dit jaar weer mee aan de Week van de Duurzame gemeente van 18 tot 25 september. Tijdens deze week worden de 17 SDG’s, die een actieplan vormen om de mensheid te bevrijden van armoede en de planeet terug op de koers richting duurzaamheid te plaatsen, extra in de kijker gezet.

 1. Biografie over Paul Cuylits, zonder wie we sociale woningen en het daensisme niet zouden kennen
  PREMIUM
  Roosdaal/Anderlecht/Gooik/Herne

  Biografie over Paul Cuylits, zonder wie we sociale woningen en het daensisme niet zouden kennen

  Broers Luc en Maurits van Liedekerke uit respectievelijk Strijtem en Herne hebben na drie jaar een biografie klaar over Paul Cuylits, ‘Een dwars leven als pastoor en Brusselaar’. Hun zoektocht naar informatie bracht hen zelfs naar het Vaticaans Apostolisch Archief. Het resulteerde in een compleet naslagwerk van meer dan tweehonderd bladzijden over de man die mee aan de basis lag van het daensisme en de sociale woningen. De auteurs leggen ons uit wat de figuur van Cuylits zo bijzonder maakte in het Pajottenland en het Brusselse.
 2. Lembeek trakteert Francis (60) op een onvergetelijke laatste ronde: “Onze postbode was er één uit de duizend”
  Play
  PREMIUM
  Lembeek

  Lembeek trakteert Francis (60) op een onvergete­lij­ke laatste ronde: “Onze postbode was er één uit de duizend”

  Lembeek heeft afscheid genomen van postbode Francis Loeckx (60). Na een carrière van 41 jaar gaat hij met pensioen. Zijn allerlaatste ronde werd er eentje om nooit te vergeten. De straten waren versierd met ballonnen en hij werd overladen met geschenkjes. De leerlingen van basisschool De Klim-Op vormden zelfs een erehaag. “Tot de laatste dag heb ik mijn job graag gedaan", vertelt een geëmotioneerde Francis.