Het gemeentehuis van Gooik.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Gooik. © Amber Gys

Gemeentelijke website van Gooik in een nieuw jasje

GooikDe website van de gemeente Gooik staat sinds deze week online in een volledig nieuw jasje. De vorige website voldeed al een tijd niet meer aan de verwachtingen en noden van de inwoners en de diensten. Maar, dat is nu verleden tijd, want via verschillende nieuwe tools zet de gemeente een grote stap vooruit in de digitalisering.

 1. GOYCK-bier door jury van World Beer Awards uitverkozen tot beste bier ter wereld in de categorie Sour/Wild Ale
  Gooik

  GOY­CK-bier door jury van World Beer Awards uitverko­zen tot beste bier ter wereld in de categorie Sour/Wild Ale

  Na de ‘Country Winners’ vorige maand, werden donderdag de ‘World’s Best Beers’ aangekondigd op de prestigieuze finale van de World Beer Awards 2021. Enkel de beste bieren van elk land binnen de vooropgestelde categorieën dingen mee naar de allerhoogste eer om een ‘World Best Beer’ te worden. Brouwerij Lindemans en Koenraad Goddeau van TOOTS bier uit Gooik wisten de jury te overtuigen met hun Goyck. Goyck krijgt een ‘World’s Best Style Winner’-medaille om de flessenhals. Het gegeerde WBA logo zal vanaf nu ook prijken op de etiketten van het winnende bier.
 1. Tatjana (22) overwint verlegenheid en werpt zich in strijd om kroontje Miss Vlaams-Brabant: “Lang getwijfeld omdat ik nooit zelfvertrouwen had. En kijk waar ik nu sta”
  Halle

  Tatjana (22) overwint verlegen­heid en werpt zich in strijd om kroontje Miss Vlaams-Bra­bant: “Lang getwijfeld omdat ik nooit zelfver­trou­wen had. En kijk waar ik nu sta”

  Tatjana Smismans doet een gooi naar het kroontje van Miss Vlaams-Brabant en droomt van de finale van Miss België. Dit weekend stond ze op het podium van Kermis Halle om iedereen te overtuigen. Ooit was het meisje zo verlegen dat ze zelfs de verkiezing van Mini-Prinses aan zich voorbij liet gaan. “Tijden veranderen en mensen dus ook”, lacht ze in de laatste rechte lijn naar de verkiezingsavond.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).