Het gemeentehuis van Gooik.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Gooik. © Amber Gys

Gemeentelijke website van Gooik in een nieuw jasje

GooikDe website van de gemeente Gooik staat sinds deze week online in een volledig nieuw jasje. De vorige website voldeed al een tijd niet meer aan de verwachtingen en noden van de inwoners en de diensten. Maar, dat is nu verleden tijd, want via verschillende nieuwe tools zet de gemeente een grote stap vooruit in de digitalisering.

 1. Pajotse gemeenten nemen deel aan maand van de geestelijke gezondheid: “Positieve spreuken in het straatbeeld zorgen voor een oppepper”
  Gooik

  Pajotse gemeenten nemen deel aan maand van de geestelij­ke gezondheid: “Positieve spreuken in het straat­beeld zorgen voor een oppepper”

  Jaarlijks van 1 tot 10 oktober vindt de 10-daagse van de geestelijke gezondheid plaats. In het Pajottenland maken ze er een volledige maand van waarbij de gemeenten vooral willen sensibiliseren rond het taboe dat er nog altijd over bestaat. Iedereen kan deelnemen aan activiteiten waarbij veerkracht, zelfzorg en bewustwording centraal staan. “Het resultaat van een sterke samenwerking over de gemeentegrenzen heen”, klinkt het.
 1. Van balkonhuldiging op de Grote Markt tot keuvelen op de kermis: hier beleef je een topweekend in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Pajottenland/Brussel/Rand

  Van balkonhul­di­ging op de Grote Markt tot keuvelen op de kermis: hier beleef je een topweekend in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  Heb je nog geen plannen voor het weekend van 1 en 2 oktober? Dan zullen wij je met plezier wat inspiratie bezorgen. Er zijn namelijk heel wat zaken te beleven in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Van een marathon lopen tot genieten aan het kampvuur en Remco Evenepoel spotten. Onze redactie helpt je graag verder met vijf leuke tips. Want thuisblijven, dat kan je tijdens de week ook, toch?
 2. Leerlingen van Koninklijk Atheneum Halle bezoeken concentratiekamp Auschwitz-Birkenau: “Wat ging er door het hoofd van mensen die dit soort gruwel bedachten en uitvoerden?
  PREMIUM
  Halle

  Leerlingen van Koninklijk Atheneum Halle bezoeken concentra­tie­kamp Auschwitz-Birkenau: “Wat ging er door het hoofd van mensen die dit soort gruwel bedachten en uitvoerden?

  Op uitnodiging van het Ministerie van Defensie en van het War Heritage Institute hebben leerlingen van het Koninklijk Atheneum Halle een herdenkingsreis gemaakt naar de concentratie- en uitroeiingskampen in het Poolse Auschwitz en Birkenau, waar de nazi’s meer dan een miljoen mensen hebben vermoord. We reisden met hen mee. Relaas van een schooluitstap die de deelnemers nooit meer zullen vergeten.