Volledig scherm
© Foto Marc Colpaert

Geboortebomendag in Paddenbroek

GOOIKIn het plattelandscentrum Paddenbroek kwamen 41 kindjes, allemaal geboren in 2016, samen met hun ouders en familieleden hun geboorteboom bekijken en een ballon oplaten.

 1. Praktijk-bijscholingen voor zorgkundigen gaan veilig door bij Pajottenlands Centrum in Lennik

  Prak­tijk-bijscholin­gen voor zorgkundi­gen gaan veilig door bij Pajotten­lands Centrum in Lennik

  Bijscholen in het Pajottenlands Centrum langs de Albert Vanderkelenstraat in Lennik gebeuren regelmatig. Steeds onder begeleiding van een professional. “Voor onze zorgkundigen hielden we begin oktober een bijscholing rugschool”, zegt Ann Denie van thuiszorgorganisatie Pajottenlands Centrum. “Het is een praktische vorming met praktijkoefeningen, hiervoor moeten er in de huidige omstandigheden wel meer veiligheidsregels in acht genomen worden. Dit zijn dan dingen zoals handgel, mondmaskers en afstand houden tussen de deelnemers onderling en de gespecialiseerde lesgever van Viac vzw. Kwaliteit van de werking is een blijvend aandachtspunt, ook voor de gezondheid van de eigen medewerkers bij het Pajottenlands Centrum.”
 2. Bestuurder rijdt dwars door gevel van huis en richt heel wat ravage aan: “Mama (70) zat in de keuken toen de auto plots binnenstormde”
  Play
  PREMIUM

  Bestuurder rijdt dwars door gevel van huis en richt heel wat ravage aan: “Mama (70) zat in de keuken toen de auto plots binnen­storm­de”

  Een bestuurder heeft in Galmaarden een enorme ravage aangericht aan een woning. De man kwam in een scherpe bocht in de voorgevel van een huis terecht, nadat hij volgens de hulpdiensten onwel werd. De 70-jarige eigenares van het huis werd door de familie overgebracht naar het ziekenhuis. Wij gingen langs bij de eigenaars en zagen de ravage met onze eigen ogen. “Wat wij hebben gehoord is dat de persoon in kwestie al enkele minuten vreemd aan het rijden was”, vertelt de dochter van de eigenares.