Onder meer Deceuninck-Quick Step, hier aan de start van de vierde Touretappe, komt in Gooik aan de start.
Volledig scherm
Onder meer Deceuninck-Quick Step, hier aan de start van de vierde Touretappe, komt in Gooik aan de start. © AFP

Drie WorldTour-teams verschijnen aan start Gooikse Pijl, beperkter VIP-programma

WielrennenIsrael Start-Up Nation zal op zondag 20 september niet aantreden in de 17e editie van de Gooikse Pijl. De organisatoren wisten met Deceuninck-Quick Step, Lotto Soudal en Jumbo-Visma wel drie WorldTour-teams te strikken. Er komen in totaal 21 ploegen aan de start. Het VIP-arrangement wordt wel teruggeschroefd, het parcours blijft in vergelijking met vorig jaar hetzelfde.

 1. CAW Halle-Vilvoorde krijgt 9.000 mondmaskers van Haviland: “Meer dan welkom, want vraag naar psychologische hulpverlening stijgt”
  Halle-Vilvoorde

  CAW Hal­le-Vilvoorde krijgt 9.000 mondmas­kers van Haviland: “Meer dan welkom, want vraag naar psychologi­sche hulpverle­ning stijgt”

  De Intercommunale Haviland heeft 9.000 mondmaskers geschonken aan het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Halle-Vilvoorde. De mondmaskers zullen voornamelijk aan cliënten worden aangeboden voor wanneer ze in contact komen met de hulpverleners. “Vaak zien we ze toekomen met een vuil mondmasker of eentje dat niet helemaal voldoet aan de normen”, zegt adjunct-directeur Wim Van Campenhout van het CAW.
 2. Vandalen besmeuren nieuwbouw basisschool De Bloesem met graffiti: “Een geslachtsdeel tekenen op een school, erg volwassen...”
  PREMIUM
  Herne

  Vandalen besmeuren nieuwbouw basis­school De Bloesem met graffiti: “Een geslachts­deel tekenen op een school, erg volwassen...”

  Afgelopen weekend hebben vandalen het nieuwe schoolgebouw van basisschool De Bloesem langs de Kapellestraat in Herne besmeurd met graffiti. De vandalen hielden het niet enkel bij de school, want enkele meters verder werden gelijkaardige feiten gepleegd op materiaal van een bouwwerf. “Een geslachtsdeel tekenen op de muur van een basisschool, volwassen hoor”, klinkt het bij directeur Geert Van Damme. De school en politie zijn nu op zoek naar getuigen.