Drie gemeenten gaan feest vieren in Oetingen
Volledig scherm
Drie gemeenten gaan feest vieren in Oetingen © Marc Colpaert

Drie gemeenten vieren samen 'Vlaanderen Boven' in Oetingen!

 1. Stijging van aantal besmettingen in Gooik op maandag 19 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Gooik op maandag 19 oktober

  In Gooik zijn er op één dag 10 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 8. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 48 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Gooik op 522 te liggen. Omdat Gooik meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. De coronacijfers in Gooik van dinsdag 20 oktober

  De coronacij­fers in Gooik van dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Gooik minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 48. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Gooik komt dat getal nu op 522 te liggen. Gooik heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Interregionale fietstocht door de Markvallei moet Pajottenlanders vallei doen ontdekken
  Herne/Galmaarden

  Interregio­na­le fietstocht door de Markvallei moet Pajotten­lan­ders vallei doen ontdekken

  Afgelopen weekend stelde de vzw Contrat Rivière Dendre (CRD) het project ‘Interregionale fietstocht door de Markvallei’ voor in het stadspark van Edingen. Het is de bedoeling om via deze tocht de schoonheden van de natuur en van het patrimonium te ontdekken tijdens een fietstocht van meer dan 60 kilometer doorheen de vijf gemeenten die de waterloop de Mark doorkruist.
 1. Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruidvrij houdt
  Play

  Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruid­vrij houdt

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond