Journalist Guy Bouten (74) aan de militaire site op de Kesterheide.
Volledig scherm
PREMIUM
Journalist Guy Bouten (74) aan de militaire site op de Kesterheide. © Mozkito

Dook Bende van Nijvel na terreur in Aalst onder in oud NAVO-gebouw? Wij gingen kijken met kenner Guy Bouten

De waas van mysteries rond de Bende van Nijvel blijft speurders, families van de slachtoffers en de rest van Vlaanderen na 35 jaar nog steeds in de greep houden. Midden juli werden in een bos in het Waals-Brabantse Pécrot nog opgravingen gedaan in het kader van het onderzoek. Het Laatste Nieuws gaat deze zomer op pad door het Pajottenland in het spoor van de Bende. Vandaag trekken we met Bende van Nijvel-journalist Guy Bouten (74) naar de Kesterheide in Gooik. Na de terreur in Aalst op 9 november 1985 waarbij negen mensen het leven lieten, doken ze mogelijk onder in het leegstaand NAVO-gebouw. “Wat ik daar in die gebouwen zag en de getuigenissen die ik hoorde, tarten de verbeelding”, zegt Bouten.

8 reacties

 • Ronny De Lil

  1 jaar geleden
  Laat dit toch rusten en ook de nabestaanden telkens geen valse hoop geven. Als dit na 35 jaar onderzoek niets opleverde zal het de komende 5 jaar die er nog rest voor de opsporing verjaart ook niets opleveren.
 • Maurice Keukelaers

  1 jaar geleden
  Hoeveel boeken heeft Bouten intussen verkocht met enkel vermoedens en zonder enig hard bewijs ?
 • marc de Volder

  1 jaar geleden
  Het waren acht en geen negen doden,in Aalst. Ook was de Rijkswacht daar niet in betrokken maar Rijkswachters,een groot verschil. Het is niet omdat enkele personen uit de dorpsstraat overvallen plegen,dat de dorpsstraat er bij betrokken was.Justitie en politiek is één pot nat. Oplossen gaat nooit gebeuren. Enkel het plebs moet zich aan de regels houden.
 • Piet Deroover

  1 jaar geleden
  Inderdaad dat bendedossier wordt nooit opgelost, we weten allemaal dat daar teveel hooggeplaatsten mee gemoeid zijn. Het is allemaal voor de schijn.
 • Wim Brion

  1 jaar geleden
  We zouden eens moeten weten welke minister toen binnenlandse zaken en wie justitie had, die mannen hebben dat in de doofpot gestoken. Om hun vriendjes van de rijkswacht te beschermen.
 1. GOYCK-bier door jury van World Beer Awards uitverkozen tot beste bier ter wereld in de categorie Sour/Wild Ale
  Gooik

  GOY­CK-bier door jury van World Beer Awards uitverko­zen tot beste bier ter wereld in de categorie Sour/Wild Ale

  Na de ‘Country Winners’ vorige maand, werden donderdag de ‘World’s Best Beers’ aangekondigd op de prestigieuze finale van de World Beer Awards 2021. Enkel de beste bieren van elk land binnen de vooropgestelde categorieën dingen mee naar de allerhoogste eer om een ‘World Best Beer’ te worden. Brouwerij Lindemans en Koenraad Goddeau van TOOTS bier uit Gooik wisten de jury te overtuigen met hun Goyck. Goyck krijgt een ‘World’s Best Style Winner’-medaille om de flessenhals. Het gegeerde WBA logo zal vanaf nu ook prijken op de etiketten van het winnende bier.
 1. Feestzaal en sportcafé Jo Baetens officieel geopend: “Een gekoesterde droom die werkelijkheid is geworden”
  Lennik

  Feestzaal en sportcafé Jo Baetens officieel geopend: “Een gekoester­de droom die werkelijk­heid is geworden”

  Woensdag opende feestzaal Jo Baetens en het geïntegreerde sportcafé JoBar voor het eerst de deuren. Gemeenteraadsleden van Lennik kregen zo de kans voor een rondleiding en extra bijkomende informatie te verkrijgen. Na de renovatiewerken -die zo’n twee jaar geduurd hebben- kan de feestzaal begin oktober opnieuw in gebruik genomen worden door verenigingen en andere huurders. Het sportcafé opent zaterdag al de deuren voor fervente supporters, sporters en het grote publiek. Aan de totale renovatie hangt een kostenplaatje van 2.365.000 euro.