Hoofdcommissaris en korpschef David Cummins:
Volledig scherm
Hoofdcommissaris en korpschef David Cummins: © Tom Vierendeels

David Cummins wordt komende vijf jaar nieuwe korpschef van de politiezone Pajottenland

Gooik/Galmaarden/Lennik/Herne/Bever/PepingenMet hoofdcommissaris David Cummins heeft de politiezone Pajottenland bijna vier jaar na de pensionering van Marc Hellinckx opnieuw een korpschef. Cummings, die eerder werkzaam was bij de lokale politiezone Dilbeek en bij de federale politie, wil zich in eerste instantie toeleggen op het beter leren kennen van de zone. “Fenomenen en criminaliteit zoals in de Vlaamse Rand komen evengoed voor op het platteland zoals hier in het Pajottenland”, zegt hij. “We moeten binnen het korps samenwerken om al die zaken te bestrijden, maar ook met partners binnen de veiligheidsketen.”

0 reacties

  1. Gooik, Herne en Galmaarden gaan fuseren, maar wat wordt de naam? Wie wordt burgemeester? En waar kan je terecht voor een identiteitskaart?
    PREMIUM

    Gooik, Herne en Galmaarden gaan fuseren, maar wat wordt de naam? Wie wordt burgemees­ter? En waar kan je terecht voor een identi­teits­kaart?

    Symbolisch op het geografisch middelpunt van Gooik, Herne en Galmaarden werd in het Hof ter Spieringen de intentie tot fusie tussen de drie gemeenten bekendgemaakt. Een noodzaak, volgens de drie besturen. Bever, Lennik en Pepingen stappen niet in de fusie. Waarom niet? En wie zal burgemeester worden van de nieuwe fusiegemeente? En waarom is de fusie noodzakelijk? Na een gesprek met de betrokken burgemeesters geven we hieronder de huidige stand van zaken.
    Gooik