Buurtcomité De Parelhoeders, die zich inzet met het centrum van Gooik, heeft een petitie gelanceerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Buurtcomité De Parelhoeders, die zich inzet met het centrum van Gooik, heeft een petitie gelanceerd. © Amber Gys

Buurtcomité start petitie om academie en bibliotheek in centrum Gooik te behouden: “Gemeentebestuur negeert zo hun eigen masterplan”

GooikBuurtcomité De Parelhoeders, die zich inzet met het centrum van Gooik, heeft een petitie gelanceerd. Zij willen niet dat de academie en bib in 2024 verhuizen naar de nieuwe STEAM-academie in Oetingen. “Zo blijft er niets meer over in het centrum en wordt het hier een echt slaapdorp”, klinkt het. De petitie heeft intussen al bijna de kaap van 200 handtekeningen bereikt.

 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 2. Waarom Franstalige reclame de gemoederen zo verhit in Halle: “Als we dit laten passeren worden we de overloop van Brussel”
  PREMIUM
  Halle

  Waarom Franstali­ge reclame de gemoederen zo verhit in Halle: “Als we dit laten passeren worden we de overloop van Brussel”

  Een Brussels huishoudhulpbedrijf dat in Halle een kantoor opent scoort meteen slechte punten bij de inwoners omdat alle publiciteit op het raam van de firma Franstalig is. Op het stadhuis liepen boze mails binnen en oppositiepartij N-VA voerde donderdag zelfs even actie aan het kantoor. Want zo resoluut voor het Frans kiezen is in Halle ongezien. “We hoeven geen rekening meer te houden met Franstaligen”, zegt raadslid Mark Demesmaeker (N-VA).
 3. Van een abdij tot het spottersplatform: op deze 10 idyllische plekjes kan je gaan picknicken in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van een abdij tot het spotters­plat­form: op deze 10 idyllische plekjes kan je gaan picknicken in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  De zomer staat garant voor heel wat heerlijke dagen. Die zijn ideaal voor een gezellige picknick in de natuur. In Brussel, de Rand en het Pajottenland kan je op allerlei prachtige plekjes terecht: of je nu een dekentje wil uitspreiden of liever plaatsneemt op een bankje. Onze redactie zocht enkele van die magnifieke plekjes uit en zet ze op een rijtje. Zo moet je zelf enkel nog zorgen voor een mand vol lekkers.
 1. Van oude trams tot spelen met LEGO-blokjes: 7 fijne activiteiten voor een zalige zomervakantie in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van oude trams tot spelen met LE­GO-blok­jes: 7 fijne activitei­ten voor een zalige zomervakan­tie in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  De zomervakantie is alweer halfweg. Kinderen hebben dus nog een maandje om er ten volle van te genieten. Maar wat moet je doen met al die vrije tijd? Onze redactie helpt je verder met zeven leuke activiteiten voor kinderen die deze zomer op de planning staan in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Van een hoogteparcours tot een kinderboerderij, laat je inspireren door onze tips.