Het archeologisch onderzoek is woensdag gestart.
Volledig scherm
Het archeologisch onderzoek is woensdag gestart. © Mozkito

Bouw nieuw politiehuis in Kester gestart met archeologisch onderzoek

De eerste voorbereidende werken voor het nieuwe politiehuis van de politiezone Pajottenland in Kester zijn woensdag gestart. De komende weken zijn er archeologen aan de slag om te zoeken naar restanten uit de tijd van de Romeinen.

 1. Ronny ‘De Facteur’ doet in eerste kostuum zijn allerlaatste ronde voor Bpost: “Zoveel briefjes en geschenkjes gekregen”
  Play
  PREMIUM
  Halle

  Ronny ‘De Facteur’ doet in eerste kostuum zijn allerlaat­ste ronde voor Bpost: “Zoveel briefjes en geschen­kjes gekregen”

  Ronny ‘De Facteur’ Guillaume (59) trok voor zijn allerlaatste ronde in Halle woensdag het kostuum aan waar in hij 31 jaar geleden zijn eerste werkdag klopte bij Bpost. De postbode werd overladen met geschenkjes en felicitaties nu hij met pensioen gaat. “We hebben minder tijd om te babbelen dan vroeger maar vandaag neem ik er de overuren graag bij”, lacht Ronny wanneer we met hem een stukje mee gaan op ronde.
 2. Kwart Vlaams-Brabanders woont in overstromingsgebied: Dender en Bellebeek bedreigen TARL-gemeenten
  Ternat/Affligem/Roosdaal/Liedekerke
  2

  Kwart Vlaams-Brabanders woont in overstro­mings­ge­bied: Dender en Bellebeek bedreigen TARL-gemeenten

  Meer dan een kwart van de Vlaams-Brabantse huishoudens woont op een plek met verhoogd risico op overstromingsgevaar. Dat laat gedeputeerde Tom Dehaene (CD&V) weten op basis van verschillende cijferbronnen. Zo’n 6,5 procent van de huishoudens woont in effectief overstromingsgebied terwijl zo’n 20 procent in potentieel overstromingsgebied woont. We zoomen in op de Dender en de omgeving van de Bellebeek, die problemen kunnen veroorzaken in Roosdaal, Liedekerke, Ternat, Affligem en Gooik.