Francky Devalckeneer opende zijn dierenuitvaartcentrum
Volledig scherm
Francky Devalckeneer opende zijn dierenuitvaartcentrum © Amber Gys

Bij het eerste Dierenuitvaartcentrum van België kan je nu ook afscheid nemen van je paard: “Manen of haren kunnen verwerkt worden in herinneringsjuweel”

GooikHet eerste Dierenuitvaartcentrum in België opende al op 1 april 2021 de deuren langs de Hoevestraat in Gooik. Sindsdien kwamen al enkele honderden baasjes over de vloer om afscheid te nemen van hun geliefde huisdier. Omdat de vraag de afgelopen maanden steeg, is de oprichter van het Dierenuitvaartcentrum Francky Devalckeneer (54) nu ook gestart met uitvaartdiensten voor paarden. “Ook voor een dier van 650 kilogram waar je soms wel 30 jaar samen mee hebt geleefd is een diervriendelijke uitvaart nodig”, vertelt Francky.

  1. Gejuich én knuffels voor koningin Mathilde, die vzw MeeGaan bezoekje brengt: “Hier leren jongeren met beperking weer vertrouwen tanken”
    Play
    Herne

    Gejuich én knuffels voor koningin Mathilde, die vzw MeeGaan bezoekje brengt: “Hier leren jongeren met beperking weer vertrouwen tanken”

    MeeGaan vzw in Herne heeft dinsdagochtend hoog bezoek over de vloer gekregen. De vrijwilligers en medewerkers van de bakkerij in het Dominicanessenklooster kregen er namelijk niemand minder dan koningin Mathilde over de vloer. Ze ging er in gesprek met de vzw over hun werking, moedigde de jongeren in de blokspot aan en bakte nadien mee koekjes.