Francky Devalckeneer opende zijn dierenuitvaartcentrum
Volledig scherm
Francky Devalckeneer opende zijn dierenuitvaartcentrum © Amber Gys

Bij het eerste Dierenuitvaartcentrum van België kan je nu ook afscheid nemen van je paard: “Manen of haren kunnen verwerkt worden in herinneringsjuweel”

GooikHet eerste Dierenuitvaartcentrum in België opende al op 1 april 2021 de deuren langs de Hoevestraat in Gooik. Sindsdien kwamen al enkele honderden baasjes over de vloer om afscheid te nemen van hun geliefde huisdier. Omdat de vraag de afgelopen maanden steeg, is de oprichter van het Dierenuitvaartcentrum Francky Devalckeneer (54) nu ook gestart met uitvaartdiensten voor paarden. “Ook voor een dier van 650 kilogram waar je soms wel 30 jaar samen mee hebt geleefd is een diervriendelijke uitvaart nodig”, vertelt Francky.

  1. Opnieuw boomplantactie voor Plan Boommarter
    Halle

    Opnieuw boom­plantac­tie voor Plan Boommarter

    Plan Boommarter organiseert op zondag 12 februari een nieuwe bosplantactie. Plaats van afspraak is dit keer een weide aan de Perregatstraat-Zuiderstraat in Lembeek. De locatie is een paardenweide die Natuur en Bos in 2020 kon aankopen. Dit stuk groen langs de Zenne maakt deel uit van de natuur tussen de gewestgrens en het sas van Lembeek. De boomplantactie moet een groots feest worden. Iedereen kan zich inschrijven via www.planboommarter.be om mee te helpen. Er worden niet alleen bomen geplant. Er zijn ook optredens, er worden Highlandgames georganiseerd en er is een natuurwandeling uitgestippeld. De boomplantactie vindt plaats van 11 uur tot 16 uur. De Highlandgames vinden plaats vanaf 11 uur tot 13 uur. Om 14.30 uur start de begeleide wandeling.