Pascal Vandercammen van KV Kester-Gooik. Rechts zie je het bestaande kunstgrasveld en in het verlengde zou het nieuw veld komen.
Volledig scherm
Pascal Vandercammen van KV Kester-Gooik. Rechts zie je het bestaande kunstgrasveld en in het verlengde zou het nieuw veld komen. © Geert Tresignie/Amber Gys

Aanvraag nieuw kunstgrasveld stoot op verzet: “Nochtans werd de procedure correct gevolgd”

GooikAfgelopen week raakte bekend dat Voetbalclub KV Kester-Gooik een heeft aanvraag ingediend om een tweede kunstgrasveld te integreren op hun site langs de Wolvenstraat in Strijland. Maar, die aanvraag stoot nu al op verzet bij de partij Groen in de gemeente. Zij onderzochten onder meer dat het onmogelijk zou zijn om dergelijk project op de starten in erkend agrarisch gebied.

  1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
    Livios

    Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

    Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.