83-jarige Vincent staat al 60 jaar in voor het onderhoud van de Mariagrot, die hij mee hielp bouwen, maar hij is niet in feeststemming: “Jammer dat jongere mensen hier niet meer komen om even te bidden”

Vincent Brisaert (83) is een van de weinige mensen uit Gooik die vandaag nog steeds instaat voor het onderhoud van de Mariagrot in Gooik, en dat al meer dan 60 jaar. De man hiélp de grot zelfs bouwen. “Alleen spijtig dat er vandaag geen jonge mensen meer naar hier komen om even te bidden”, zegt Vincent. 

 1. Stijging van aantal besmettingen in Gooik op zondag 18 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Gooik op zondag 18 oktober

  In Gooik zijn er op één dag 8 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 6. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 48 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Gooik op 522 te liggen. Omdat Gooik meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Gemeente Gooik brengt folder met takeaway-opties uit om lokale horecazaken te promoten
  Gooik

  Gemeente Gooik brengt folder met takeaway-op­ties uit om lokale horecaza­ken te promoten

  De gemeente Gooik brengt één van deze dagen een folder uit om het lokale takeaway aanbod te promoten. Ook de gemeentelijke waardebonnen zullen verlengd worden tot 31 december 2020. “Onze horeca-uitbaters krijgen het opnieuw zwaar te verduren, maar ze blijven niet bij de pakken zitten”, klinkt het bij Gunther De Wilde, schepen voor Lokale Economie. “Wij deden vanuit de dienst lokale economie een belronde om te kijken wie de komende weken een takeaway aanbod zal uitbrengen.”