Vaccinatie van kinderen.
Volledig scherm
Vaccinatie van kinderen. © Marc Baert

40% van alle kinderen gevaccineerd

GooikIn de Pajotse gemeenten die onder het vaccinatiecentrum van Strijland (Gooik) vallen werd al 40% van alle kinderen een eerste keer gevaccineerd. Momenteel gaat het om 870 kinderen tussen 5 en 11 jaar.

 1. Van Vijverfestival in Dilbeek tot Het Groot Verlof in Leuven: op deze Vlaams-Brabantse en Brusselse festivals kan jij deze zomer knallen
  PREMIUM
  Vlaams-Brabant

  Van Vijverfes­ti­val in Dilbeek tot Het Groot Verlof in Leuven: op deze Vlaams-Brabantse en Brusselse festivals kan jij deze zomer knallen

  Geen tickets kunnen bemachtigen voor Rock Werchter? Vind je Paradise City in Perk net iets té groot? Zet dan deze kleine lokale festivals in Vlaams-Brabant in je agenda! Van oerdegelijke Belgische bands op Rock Ternat in het Pajottenland tot familiefestival Lolands in Scherpenheuvel-Zichem. Ontdek op welke festivals jij deze zomer kunt feesten.
 2. Dakwerker neemt wraak door auto in brand te steken: “Meneer is duidelijk een gevaar voor de maatschappij.”
  Galmaarden

  Dakwerker neemt wraak door auto in brand te steken: “Meneer is duidelijk een gevaar voor de maatschap­pij.”

  Een 42-jarige Braziliaan riskeert 5 jaar cel omdat hij in juli 2020 een wagen in brand had gestoken in Galmaarden. Het vuur sloeg over naar de gevel van een woning en de brandweer kon ternauwernood vermijden dat een andere wagen, die uitgerust was met een lpg-tank, ook in brand vloog. De Braziliaan had de wagen in brand gestoken omdat de bewoners van het huis hem niet hadden betaald voor uitgevoerde dakwerken.
 1. Met Decotex verdwijnt een stukje Halse winkelgeschiedenis uit het straatbeeld: “Kwaliteit mag je niet verkopen op kartonnen dozen”
  Play
  PREMIUM
  Halle

  Met Decotex verdwijnt een stukje Halse winkelge­schie­de­nis uit het straat­beeld: “Kwaliteit mag je niet verkopen op kartonnen dozen”

  Kledingzaak Decotex sluit definitief de deuren. Uitbater Henri Decoster (71) zet een punt achter een eeuw Halse winkelgeschiedenis. Henri hielp als kleuter al mee in de winkel en bleef al die jaren trouw aan het concept van de familiezaak. “Klanten wisten wat ze mochten verwachten”, blikt Henri terug. “Kwaliteit aan een betaalbare prijs.”