1. Menstruatieboxen moeten voorkomen dat meisjes thuisblijven van school omdat ze geen menstruatiemateriaal kunnen kopen
  Ninove

  Menstrua­tie­boxen moeten voorkomen dat meisjes thuisblij­ven van school omdat ze geen menstrua­tie­ma­te­ri­aal kunnen kopen

  Op verschillende locaties in Ninove staan er menstruatieboxen waarin Ninovieters menstruatiemateriaal en luiers kunnen droppen. Het menstruatiemateriaal wordt verdeeld in de secundaire scholen om ervoor te zorgen dat er geen meisjes moeten thuisblijven omdat ze geen menstruatiemateriaal hebben, de luiers gaan via het Huis van het Kind naar kwetsbare gezinnen.
 2. De grootst mogelijke eer voor een Galmaardenaar is dit jaar voor Joran (26): hij wordt de nieuwe Pauwel. “Een enorme eer om in de voetsporen van mijn familie te mogen treden”
  Galmaarden

  De grootst mogelijke eer voor een Galmaarde­naar is dit jaar voor Joran (26): hij wordt de nieuwe Pauwel. “Een enorme eer om in de voetsporen van mijn familie te mogen treden”

  Het is intussen december, en dat betekent dat Galmaarden zich stilaan opmaakt voor een nieuwe editie van de Pauwelviering. Even belangrijk als de verkiezing van de paus en de president van Amerika is hierbij - voor Galmaarden althans - de verkiezing van de nieuwe Pauwel.En dat werd Joran De Borre (26). Hij is zeker geen onbekende in de gemeente, want zowat zijn hele familie werd ooit al eens Pauwel.
 1. Tientallen beschonken chauffeurs voor rechter in Halle: “U zit zat aan het stuur, hoe is dat de schuld van de buurman?”
  PREMIUM
  Halle/Dilbeek/Drogenbos/Wezembeek-Oppem

  Tientallen beschonken chauffeurs voor rechter in Halle: “U zit zat aan het stuur, hoe is dat de schuld van de buurman?”

  Een carnavalist die boos wegscheurde van zijn vriendin, een beroepsmilitair die de geboorte van zijn kleinkind vierde met de nodige trippels en een chauffeur die zich hopeloos vastreed door een boze overbuur. Het waren maar enkele van de tientallen beklaagden in de politierechtbank die zich het voorbije jaar in dronken toestand van hun slechtste kant toonden. Maandag moesten ze het allemaal uitleggen aan politierechter Johan Van Laethem.
 1. Na 85 jaar is AD Delhaize Gooik groter dan ooit tevoren dankzij gigantische make-over: “We hebben alle registers opengetrokken”
  Gooik

  Na 85 jaar is AD Delhaize Gooik groter dan ooit tevoren dankzij giganti­sche ma­ke-over: “We hebben alle registers opengetrok­ken”

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen: aan de rotonde de Drie Hamertjes in Gooik werd zowaar een complete renovatie uitgevoerd aan de Delhaize. Sinds 3 augustus konden klanten enkel nog terecht in de tijdelijke tentopstelling, met een kleinschaliger aanbod aan producten. Maar dat is nu verleden tijd, want de winkel werd helemaal omgetoverd en is groter dan ooit te voren, in alle facetten van het woord. “Alles kan nu op een efficiënte en comfortabele manier”, zegt Julien Schelck, de zelfstandige uitbater, die de fakkel doorgeeft aan zoon.
 1. Horecapaus Steven Van Bont (41) wil 20 zaken tegen 2025: “Deze sector floreert als nooit tevoren”
  PREMIUM
  Liedekerke/Aalst
  4

  Horecapaus Steven Van Bont (41) wil 20 zaken tegen 2025: “Deze sector floreert als nooit tevoren”

  “We denken aan een uitbreiding elders in ons land en zelfs het buitenland.” Met zeven horecazaken in drie jaar tijd is Steven Van Bont (41) al in de weer in de Denderstreek en het Pajottenland, en nummer acht zit er ook aan te komen. Daar blijft het allesbehalve bij. De CEO van het overkoepelende bedrijf Op ‘t Hof barst van ambitie. “Collega’s vragen zich soms af hoe we dat allemaal doen. Wel, volg gewoon enkele belangrijke vuistregels.”
 2. LEVENSVERHAAL. 20 jaar geleden overleed ‘Woinke Turck’, de oudste Belg ooit: “En dan te denken dat ze haar elfde verjaardag bijna niet gehaald heeft”
  PREMIUM
  Machelen

  LEVENSVER­HAAL. 20 jaar geleden overleed ‘Woinke Turck’, de oudste Belg ooit: “En dan te denken dat ze haar elfde verjaardag bijna niet gehaald heeft”

  112 jaar en 186 dagen: zo oud werd Joanna Turcksin – ofwel Woinke Turck – toen een banale verkoudheid haar op 6 december 2002 fataal werd. Daarmee is de Machelse tot op vandaag de oudste Belg ooit. 20 jaar na haar dood blikt dochter Jeanne, zelf inmiddels een frisse negentiger, samen met ons terug op het leven van haar moeder. “Dat mama op 112 jaar aan een verkoudheid stierf, is ook nu nog moeilijk te vatten”, zegt ze.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Volledig vernieuwde Gambrinus heropent in hart van Ninoofs stadscentrum als eetcafé: “Afscheid van ‘t Zwemkaffee was emotioneel, maar we hebben iets mooi in de plaats gekregen”
  PREMIUM
  Ninove

  Volledig vernieuwde Gambrinus heropent in hart van Ninoofs stadscen­trum als eetcafé: “Afscheid van ‘t Zwemkaffee was emotioneel, maar we hebben iets mooi in de plaats gekregen”

  Chris Chrispeels en Kris Segers hebben donderdag café Gambrinus heropend. Het bekende café op het Oudstrijdersplein, dat in 1890 werd gebouwd, kreeg een volledige metamorfose en is nu ook een eetcafé. Afgelopen maand sloten de nieuwe uitbaters van Gambrinus nog de deuren van ‘t Zwemkaffee. Een groot deel van de menukaart daar nemen ze mee naar Gambrinus.
 1. Van Daspe’s tot Chivato: bij deze 5 barbershops in Brussel, de Rand en het Pajottenland verwen je jezelf na No Shave November
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van Daspe’s tot Chivato: bij deze 5 barber­shops in Brussel, de Rand en het Pajotten­land verwen je jezelf na No Shave November

  Heel wat mannen lieten afgelopen maand hun baard of snor staan tijdens No Shave November. Nu de maand eindelijk om is, is een bezoekje aan de barbier vast welgekomen. Onze redactie ging dan ook op zoek naar vijf barbershops in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Van Gentlemen Barber Club tot Station Street Barbers: hier breng je je kapsel, baard en snor weer helemaal op orde.
 2. Van de Sint over schaatsen tot een muzikale kroegentocht: dit staat komend weekend op de agenda in Brussel en de Vlaamse Rand
  PREMIUM
  Vlaamse Rand rond Brussel

  Van de Sint over schaatsen tot een muzikale kroegen­tocht: dit staat komend weekend op de agenda in Brussel en de Vlaamse Rand

  Hoewel dit weekend ongetwijfeld volledig in het teken van de komst van Sinterklaas zal staan, staan er ook heel wat andere activiteiten in onze regio gepland. Zo kan je schaatsen in Overijse of van het ene optreden naar het andere in Halse kroegen ‘waggelen’. Maar uiteraard kan ook Sinterklaas niet ontbreken in onze weekendtips. Ontdek hier waar je komend weekend naartoe kan in Brussel en de Vlaamse Rand.