Actrices Octavia Spencer (rechts) en een van Hollywoods meest openlijk feministische actrices, Jessica Chastain. "We zijn hier voor de Time's Up-beweging. We zijn solidair", zei Jessica Chastain, die genomineerd is voor haar rol in de film 'Molly's game'.
Volledig scherm
Actrices Octavia Spencer (rechts) en een van Hollywoods meest openlijk feministische actrices, Jessica Chastain. "We zijn hier voor de Time's Up-beweging. We zijn solidair", zei Jessica Chastain, die genomineerd is voor haar rol in de film 'Molly's game'. © AFP

Zwarte jurken, activisten en een indrukwekkende Oprah Winfrey: Golden Globes in teken van #metoo-affaire

Televisie- en filmsterren hebben deze nacht massaal gehoor gegeven aan de oproep om zich in het zwart te kleden voor de uitreiking van de Golden Globes. Ze protesteren zo tegen seksuele agressie, nu de Weinstein-affaire en de daaruit voortkomende #metoo-beweging Hollywood in de ban houdt. Oprah Winfrey zorgde voor kippenvel toen ze haar oeuvreprijs kwam ophalen. Ze stond stil bij het misbruik in Hollywood en droeg haar prijs op "aan elke vrouw die 'ik ook' durft te zeggen en elke man die durft te luisteren".

3 reacties

 • Eric De landtsheer

  5 jaar geleden
  Welkom op de "metoo awards 2018". eerste categorie "fictie", en de award voor "beste verkrachtingsverhaal" gaat naar...
 • SABINE VAN DE KERKHOVE

  5 jaar geleden
  Veel mooier de black dress, dan de gekleurde kleren van vorige jaren. Dacht dat het cachet had om zwart te dragen en nu is het een statement!!! Ze hebben hun moment de gloire gehad, en nu vlug naar huis om voor hun ventje een viske te bakken pfff...
 • piet devlieger

  5 jaar geleden
  Wat ik me wel afvraag is hoe het komt dat bij alle vorige edities van de Golden Globes - en andere evenementen in Hollywood - het grootste deel van die actrices gefotografeerd werden aan de arm van Weinstein of terwijl ze rond zijn nek hingen. En dat was lang na de feiten waarvan ze hem beschuldigden. Indien ik zoiets zou meegemaakt hebben zou ik niet op die manier met die man poseren. En dat gedoe met die zwarte kleren, waarom bleven ze dan niet gewoon weg ?
 1. Moedig: Actrice haalt uit naar vrouwonvriendelijk beleid tv-zender in live interview

  Moedig: Actrice haalt uit naar vrouwon­vrien­de­lijk beleid tv-zender in live interview

  Het eerste moedige (of gênante) moment van de Golden Globes is al binnen. Toen actrice Debra Messing door een reporter van entertainmentzender E! News gevraagd werd waarom ze gekozen had voor een zwarte jurk, stak ze een hele tirade af over gelijke rechten voor vrouwen in de filmindustrie - en wereldwijd. "Ik begrijp trouwens niet dat jullie zender mannen en vrouwen niet evenveel betaalt. Ik miss Catt Sadler."