Beide slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis.
Volledig scherm
Beide slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis. © Bollen

Zwaargewonde bij aanrijding op Tiensesteenweg in Tielt-Winge

Tielt-Winge - GlabbeekVrijdagmiddag botsten twee voertuigen in Tielt-Winge op de Tiensesteenweg aan het kruispunt met de Lubbeekstraat en Peerdsweidestraat. 

 1. Houwaart en Meensel-Kiezegem krijgen defibrillator
  Tielt-Winge

  Houwaart en Meen­sel-Kiezegem krijgen defibrilla­tor

  “Door vroegtijdig (binnen zes minuten) het hart te defibrilleren vergroot je de kans op overleven tot 70 procent”, zo deelt Gerry mee. “Iedere minuut dat er gewacht wordt met defibrillatie neemt de overlevingskans met 10 procent af en wordt het hart minder gevoelig voor het defibrilleren. Een ambulance komt meestal niet binnen zes minuten ter plaatse, en dus is het letterlijk van levensbelang dat er een automatische defibrillator voor handen is. Je kunt het leven van je buurman, partner of familielid er mee redden!”.
 2. Binnenkort start afbraak van twee loodsen: oud militair domein vol asbest wordt modern gemeentelijk domein
  Glabbeek

  Binnenkort start afbraak van twee loodsen: oud militair domein vol asbest wordt modern gemeente­lijk domein

  In 1987 kocht de gemeente Glabbeek het oud militair domein in de Steenbergestraat en tot 2012 werd er niets geïnvesteerd in de modernisering van het domein. Nochtans zaten de oude legerloodsen vol asbest. De voorbije jaren kwam er dan toch schot in de zaak en zijn heel wat loodsen al aangepakt. Binnenkort ruimen de twee resterende loodsen plaats voor een nieuwbouw. Het oude militaire domein wordt zo een modern gemeentelijk domein.
 3. Vijf tips voor een leuk weekend in Leuven of het Hageland: Van feesten in Leuven, Tielt-Winge en Tienen tot wandelen door het Hageland of Cultuur voor de allerkleinsten
  PREMIUM
  Hageland, Leuven

  Vijf tips voor een leuk weekend in Leuven of het Hageland: Van feesten in Leuven, Tielt-Win­ge en Tienen tot wandelen door het Hageland of Cultuur voor de allerklein­sten

  Nog geen plannen voor het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 oktober? Geen nood, wij lijsten de 5 leukste activiteiten in het Hageland en Leuven voor je op. Van een duveltocht door het Hageland, cultuur voor de allerkleinste tot dansen in de rumba in Leuven en Kweikersdag in Tienen. Er is voor ieder wat wils.
 4. Gemeente realiseert haalbaar en betaalbaar gemeentelijk klimaatactieplan
  Glabbeek

  Gemeente realiseert haalbaar en betaalbaar gemeente­lijk klimaatac­tie­plan

  Heel wat gemeenten maken momenteel een nieuw gemeentelijk klimaatactieplan 2021-2030 op, maar meestal gaat dat in vele gemeenten over vage intenties en doelstellingen. De Dorpspartijmeerderheid legt momenteel de laatste hand aan een haalbaar en concreet gemeentelijk klimaatactieplan met concrete doelstellingen. “Meer zelfs, we zullen ruimschoots alle doelstellingen behalen die de Vlaamse overheid heeft uitgebouwd rond vier werven in hun lokaal energie- en klimaatpact. Mocht elke gemeente deze manier van aanpak hanteren dan zou ons land tegen 2030 pas echt gewapend zijn tegen de gevolgen van klimaatverandering” zegt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij). “In december voorzien we ruime inspraak voor de gemeentelijke landbouwraad en milieuraad, maar ook de oppositie kan voorstellen doen op voorwaarde dat ook hun voorstellen uitgewerkt en financieel berekend zijn.”