De kapel van de Heinkensberg is erkend als waardevol erfgoed.
Volledig scherm
De kapel van de Heinkensberg is erkend als waardevol erfgoed. © Repro Bollen

Zestiende-eeuwse kapel Heinkensberg Wever erkend als waardevol erfgoed

GlabbeekDe deputatie van de provincie Vlaams-Brabant heeft beslist om de kapel Onze-Lieve-Vrouw, Troosteres der Bedrukten, gelegen in de Heinkensbergstraat te Wever (Glabbeek) als waardevol erfgoed te erkennen. 

 1. Burgemeester en middenstandsschepen starten nieuw bedrijf op Sparsite: “Ik ben geen politicus, maar een ondernemer”
  PREMIUM
  Glabbeek

  Burgemees­ter en midden­stands­sche­pen starten nieuw bedrijf op Sparsite: “Ik ben geen politicus, maar een ondernemer”

  Burgemeester Peeter Reekmans (Dorpspartij) start samen met middenstandschepen en ondernemer Tom Struys (Dorpspartij) een nieuw bedrijf. Reekmans runt intussen al 24 jaren zijn ramenhandel, Struys is al ruim 30 jaar actief met zijn schilders- en interieurbedrijf. Samen starten ze met C Store BV een nieuw bedrijf van (raam)decoratie. Eind dit jaar nemen ze hun intrek in een nieuw handelspand op de commerciële Sparsite in Glabbeek.
 2. Rioleringswerken VBR Velpe starten na paasvakantie
  PREMIUM
  Kortenaken

  Riolerings­wer­ken VBR Velpe starten na paasvakan­tie

  Na de paasvakantie, op maandag 19 april, start aannemer DCA in opdracht van Aquafin met rioleringswerken van Verbindingsriolering (VBR) Velpe. Ze zullen plaatsvinden in Miskom-Dorp en op de Hollestraat-Heerbaan-Bauwelstraat tussen rotonde ‘De Hoef’ en de Beekstraat in Kersbeek. De volledige breedte van de rijbaan krijgt ook een nieuw wegdek in asfalt. Over een afstand van ongeveer 5 kilometer worden ook nieuwe fietspaden aangelegd.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Tiener haalt gevaarlijke stunt uit op rijdende bus
  Play

  Tiener haalt gevaarlij­ke stunt uit op rijdende bus

 2. Alerte spoorwegarbeider redt kind van aanstormende trein
  Play

  Alerte spoorwegar­bei­der redt kind van aanstormen­de trein