In Glabbeek zal slecht één kerkfabriek overblijven voor de zes kerken.
Volledig scherm
In Glabbeek zal slecht één kerkfabriek overblijven voor de zes kerken. © Glabbeek/repro bollen

Zes Glabbeekse kerkparochies fusioneren: “Financieel is dit een enorm voordeel”

GlabbeekOp initiatief van het college van burgemeester en schepenen van Glabbeek werd de procedure opgestart om de parochies Sint-Andreas Attenrode, Sint-Quirinus Bunsbeek, Onze-Lieve-Vrouw Geboorte Kapellen, Sint-Antonius Wever, en Sint-Catharina Zuurbemde samen te voegen met de parochie Sint-Niklaas Glabbeek. Het gevolg? Er zal nog slechts 1 kerkfabriek overblijven, wat op financieel vlak ook een uitsparing betekent. Op de gemeenteraad van 10 juni zal de Dorpspartijmeerderheid positief advies geven.

  1. Glabbeek investeert 585.000 euro in sportclubs met eigen terreinen: “We willen onze verenigingen alle kansen geven om te groeien”
    Glabbeek

    Glabbeek investeert 585.000 euro in sportclubs met eigen terreinen: “We willen onze verenigin­gen alle kansen geven om te groeien”

    De gemeente Glabbeek gaat de komende jaren 585.000 euro investeren in de plaatselijke sportclubs. Op voorstel van de Dorpspartij-meerderheid werd al een eerste schijf van 350.000 euro investeringssubsidies en renteloze leningen goedgekeurd voor sportclubs met eigen terreinen. “Nooit eerder werd in Glabbeek zo fors geïnvesteerd in sportinfrastructuur”, zegt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).