Het lokaal van de heemkundige kring werd in gebruik genomen.
Volledig scherm
Het lokaal van de heemkundige kring werd in gebruik genomen. © Gemeente Glabbeek-repro bollen

Werkingslokaal Heemkundige Kring officieel geopend

 1. Binnenkort start afbraak van twee loodsen: oud militair domein vol asbest wordt modern gemeentelijk domein
  Glabbeek

  Binnenkort start afbraak van twee loodsen: oud militair domein vol asbest wordt modern gemeente­lijk domein

  In 1987 kocht de gemeente Glabbeek het oud militair domein in de Steenbergestraat en tot 2012 werd er niets geïnvesteerd in de modernisering van het domein. Nochtans zaten de oude legerloodsen vol asbest. De voorbije jaren kwam er dan toch schot in de zaak en zijn heel wat loodsen al aangepakt. Binnenkort ruimen de twee resterende loodsen plaats voor een nieuwbouw. Het oude militaire domein wordt zo een modern gemeentelijk domein.
 2. Drie bestuurders betrapt op het gebruik van drugs
  Scherpenheuvel/Bekkevoort/Leuven

  Drie bestuur­ders betrapt op het gebruik van drugs

  Bij een alcoholcontrole vrijdagavond aan de Schransstraat in Scherpenheuvel-Zichem werden 229 alcoholtest afgenomen die allen negatief bleken te zijn. Wel testten drie bestuurders positief op het gebruik van drugs. Hun rijbewijs werd dan ook onmiddellijk ingetrokken. Het betrof een 34-jarige man uit Bekkevoort, een 30-jarige man uit Leuven en een 31-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem Een snelheidscontrole in de buurt zorgde voor 29 processen-verbaal waarbij één bestuurder 105 kilometer per uur reed in de zone 50.
 1. Oldtimer collectie volledig verloren bij brand van car-port
  PREMIUM
  Boutersem

  Oldtimer collectie volledig verloren bij brand van car-port

  In de Stationsstraat in Boutersem brak donderdagnamiddag een brand uit in een car-port naast een woning. Brandweerlui snelden ter plaatse maar konden niet veel beginnen tegen tegen de uitslaande brand. Enkel vrijwaren dat die oversloeg op bomen, struiken of de woning. Alles wat onder de carport stond gin onherroepelijk op in de vlammen. Voor Albert De Nies (62) is dit een drama : zijn collectie oldtimer-motoren is volledig verloren. Als klap op de vuurpijl komt er nog slecht nieuws bovenop. “Niets van dit alles valt onder de brandverzekering van het huis” zucht de man.
 2. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  1

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.