TIENEN-bloesems
Volledig scherm
TIENEN-bloesems © Bollen

Wandelen langs Glabbeekse bloesems dankzij Landelijke Gilde

GlabbeekDe Landelijke Gilde organiseert in Glabbeek een wandeling onder de noemer Geen Bloesems Zonder Fruittelers. 

 1. Hondenbaasje Wannes waarschuwt voor vergiftigde brokken in buurt van Vlooybergtoren: “Hondenvoer groeit nu eenmaal niet in gras”
  PREMIUM
  Tielt-Winge

  Hondenbaas­je Wannes waarschuwt voor vergiftig­de brokken in buurt van Vlooyberg­to­ren: “Hondenvoer groeit nu eenmaal niet in gras”

  Wannes Debruyne (28) uit Tielt-Winge wil hondenbaasjes waarschuwen voor mogelijk vergiftigde hondenbrokken in de buurt van de Vlooybergtoren. Tijdens een wandeling woensdagnamiddag at Czarna, zijn 10 maanden oude American Bully, wat natte brokken die verscholen lagen in het gras. Gelukkig kon de dierenarts op tijd ingrijpen en stelt de hond het goed. Toen we vandaag langs het pad gingen, vonden we op nog andere locaties restjes van het hondenvoer.
 2. Scholen ontvangen subsidies voor project ‘Natuur op School’
  Tienen - Kortenaken - Glabbeek

  Scholen ontvangen subsidies voor project ‘Natuur op School’

  De provincie Vlaams-Brabant investeerde dit voorjaar 87.703,89 euro in ‘Natuur op school’. Ze stimuleert hiermee 11 scholen waaronder De Springplank in Glabbeek, Trip Trap in Kortenaken en De Toverwijzer in Tienen. Met deze financiële ondersteuning kunnen de scholen hun site vergroenen en werk maken van biodiversiteit op en rond hun domein. “Kinderen hebben nood aan natuur. Daarom is het zeer zinvol dat ze via hun school in contact worden gebracht met natuur. De scholen kunnen bij ons terecht voor een subsidie om van hun grijze, betonnen speelplaats een groene oase te maken”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor Leefmilieu (N-VA). Sinds 2007 kregen 243 scholen, waarvan 188 basisscholen, 59 secundaire scholen en 1 hoge school, een subsidie voor ‘Natuur op School’.
 1. Wandelaar klimt naar hoogste top Madeira en maakt prachtige beelden
  Play

  Wandelaar klimt naar hoogste top Madeira en maakt prachtige beelden

 2. Auto stopt nipt voordat hangbrug heen en weer wordt geslingerd door storm
  Play

  Auto stopt nipt voordat hangbrug heen en weer wordt geslingerd door storm