De burgemeester van Glabbeek Peter Reekmans en burgemeester van Linter Marc Wijnants lanceerden de plattelandsmotie en worden intussen al gesteund door 26 van de 50 Vlaamse plattelandsgemeenten
Volledig scherm
De burgemeester van Glabbeek Peter Reekmans en burgemeester van Linter Marc Wijnants lanceerden de plattelandsmotie en worden intussen al gesteund door 26 van de 50 Vlaamse plattelandsgemeenten © Bollen

Verdeling van middelen uit het gemeentefonds is oneerlijk voor alle gemeenten in het Hageland

Onrechtvaardig

 1. Alsmaar meer waardering voor streekproducten: “De ambachtelijke mosterd van De Ster profiteerde van meerverkoop in voedingswinkels”
  Lubbeek

  Alsmaar meer waardering voor streekpro­duc­ten: “De ambachte­lij­ke mosterd van De Ster profiteer­de van meerver­koop in voedings­win­kels”

  Een echt wetenschappelijk onderbouwde verklaring is er (nog) niet maar streekproducten zitten (nog meer) in de lift sinds de uitbraak van het coronavirus. Dat merkte ook Paul Eraly van De Ster in Lubbeek. “De verkoop aan restaurants viel terug maar we profiteerden wel van de meerverkoop in voedingswinkels. De mensen hebben de voorbije maanden alsmaar meer waardering getoond voor onze ambachtelijke mosterd.”
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?