De gemeenteheeft nu een nieuw permanent houten huwelijksprieeltje in haar trouwbos geplaatst en werd er geïnvesteerd in nieuw wit ceremoniemeubilair.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeenteheeft nu een nieuw permanent houten huwelijksprieeltje in haar trouwbos geplaatst en werd er geïnvesteerd in nieuw wit ceremoniemeubilair. © Bollen

Vanaf september tot eind 2022 geen huwelijken mogelijk in raadszaal : gemeente investeert in unieke trouwlocaties

GlabbeekGlabbeek was afgelopen zomer de eerste gemeente in Vlaanderen die huwelijken in een trouwbos mogelijk maakte. Intussen volgde al enkele gemeenten dit voorbeeld. Maar het gemeentelijk trouwbos langs de Keibergstraat is intussen een jaar later overduidelijk een enorm groot succes. Daarom heeft de gemeente nu een nieuw permanent houten huwelijksprieeltje in haar trouwbos geplaatst en werd er geïnvesteerd in nieuw wit ceremoniemeubilair. En vanaf 1 september 2021 tot eind 2022 kunnen koppels ook trouwen in de prachtige setting van het kasteel van Attenrode-Wever. De gemeente huurt een deel van het kasteel tijdelijk als binnenlocatie tijdens de verbouwingen aan het gemeentehuis. “Bovendien blijven we al deze nieuwe huwelijksformules aan koppels aanbieden tegen de allerlaagste prijs in de ruime regio” aldus de burgemeester.

 1. Warme oproep naar foto’s en ander materiaal voor tentoonstelling 450 jaar Onze-Lieve-Vrouw van de Heinkensberg
  Glabbeek

  Warme oproep naar foto’s en ander materiaal voor tentoon­stel­ling 450 jaar On­ze-Lie­ve-Vrouw van de Heinkens­berg

  Volgend jaar zal in Wever (Glabbeek) de 450ste processie ter ere van Onze-Lieve- Vrouw van de Heinkensberg doorgaan. Om de 25 jaar is dat een bijzondere editie met een Mariale praalstoet door het dorp, van de kerk naar de kapel aan de Heinkensberg. De laatste keer was dat in 1997, dus in 2022 is dit opnieuw 25 jaar geleden. Het Processiecomité wil er een speciale editie van maken.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).